Rabiot mégsem igazol a Barçába?

Aleñá és De Jong a jövő | A francia hozzáállása sem tetszett a vezetőknek

A legfrissebb értesülések alapján Adrien Rabiot mégsem igazol a nyáron Barcelonába, miután a katalán klub vezetői elálltak a gall középpályás szerződtetésétől. 

A madridi ‘AS’ klub közeli forrásokra hivatkozva úgy értesült, hogy hiába állt nagyon közel a Paris Saint-Germain labdarúgója a Barçához, az ügyletből végül semmi sem lesz. A fordulat oka főként két okban keresendő.

Egyrészt a katalán egyesület nemrég leigazolta a holland Frenkie de Jongot, akinek – megfelelő edzésmunka és hozzáállás feltételével – megfelelő játékmennyiséget és komoly szerepet ígért a sportszakmai vezetés. Ráadásul a németalföldi mellett a saját nevelésű Carles Aleñá is meggyőzte a vezetőket arról, hogy lehet vele számolni a jövőben, ugyanis Aleñá remekül él idén a Valverde által adott lehetőségekkel. A 21 éves labdarúgó a képzettsége mellett főként azzal tűnik ki, hogy egyáltalán nem ijed meg a felelősségtől, és fel meri vállalni azokat a cseleket és lövéseket, amiket egy-egy fiatal Leo Messi és Luis Suárez mellett nem feltétlenül tenne meg. Végül, de nem utolsó sorban Arturo Vidal és Ivan Rakitic is szerződéssel bírnak a jövő évi szezonra, és noha a horvát jövője mg a levegőben lóg, az egyikük mindenképpen marad Barcelonában.

 

Másrészt pedig Rabiot hozzáállása sem nyerte el a katalán vezetők tetszését. A francia édesanyja, Veronique, aki egyben Rabiot ügynöke is, az összes európai topklubnak felajánlotta a középpályás játékjogát. Mi több, minden egyes kapcsolatfelvétel után emelte a követeléseit, vagyis több pénzt kért a Barcelonától, mint amekkora összegről az elején beszéltek a felek. Ezeken felül pedig a játékos attitűdjével is akadtak problémák, ugyanis Rabiot a hírek szerint kijelentette, hogy közvetlenül a védelem előtt nem igazán szeretne játszani, és sokkal inkább a pálya közepén képzeli el a fő szerepét.

A nyárig természetesen még sok idő van, és ahogy pár héttel ezelőtt már fix igazolásként tekintettek Rabiot-ra, úgy akár még az is változhat, hogy jelenleg eltávolodott a Barçától a gall középpályás. Egy viszont biztos: De Jong érkezésével, Arthur Melo berobbanásával és Aleñá kibontakozásával már korántsem a ‘muszáj’ és a ‘piac adta elszalaszthatatlan lehetőség’ kategória Rabiot megszerzése.

Jön a tavasz, és beújítanál valami minőségit, igényest és Barçást? Akkor ne is hezitálj, irány az Eurobarça Shop.