Neymar: „Amikor igazán szükségem volt rá, Messi segített”

Neymarról és a Barcelonáról volt is és lesz is még sok cikk a világsajtóban, de az aránylag ritka, hogy Neymar őszintén, videokamera előtt beszéljen a Messivel való korábbi kapcsolatáról. 

A brazilnak azt a kérdést tették fel a brazil ‘Esporte Espectacular’ című műsorban, hogy hogyan néz szembe azzal a kérdéssel, ha Messi felhívja, és azt kéri tőle; térjen vissza Barcelonába. A kérdés természetesen hipotetikus, de az sokatmondó, hogy Neymarban láthatólag erős érzelmeket generál Lionel Messi, és a sírással küszködve válaszol a kérdésre.

„Ez nehéz, nehéz. Ha igazán őszinte akarok lenni, különösen nehéz. Mert számomra Leo tényleg különleges ember volt Barcelonában. Mindig ezt a történetet mesélem el mindenkinek: Abban a pillanatban, amikor igazán segítségre volt szükségem, amikor nem voltam jól, az csapat első embere, a világ legjobbja odajött hozzám, segített, és megadta azt a támogatást, szeretetet, amire szükségem volt.”

„Azt mondta, hogy legyek boldog, hogy legyek egyszerűen az a Neymar, aki a Santosban, hogy ne legyek félénk. Hogy ne féljek se tőle, se senki mástól a klubon belül, és hogy ő mindig segíteni fog nekem.”

Neymar ettől a nyilatkozattól függetlenül minden valószínűség szerint soha nem fog visszatérni Barcelonába, és az aktuális hírek alapján arra van a legnagyobb esély, hogy jövő nyáron nem vált klubot, azaz marad a PSG-ben.