A Celta kiesése „taszíthatja” Maxi Gómezt Katalóniába

50 millióról 25 millióra euróra csökkenne ez esetben az uruguayi támadó kivásárlási ára

Az FC Barcelona együttese támadót is szeretne igazolni a nyári átigazolási piacon, és ugyan végleges döntés még nincs, de az egyik kiszemelt az uruguayi Maxi Gómez, aki jelenleg a Celta Vigo labdarúgója. 

 

 

Amint az ismeretes, Luis Suárez már 32 esztendős, és immáron az egymást követő második szezonban bizonyosodik be, hogy egy teljes idényen keresztül megfelelő pihentetés nélkül már nem képes mindig a csúcson teljesíteni. Helyettesre van szüksége, akinek a beugrásával szusszanhat. Ebből a célból érkezett a télen kölcsönben a ghánai Kevin-Prince Boateng az olasz Sassuolo egyesületétől, és ugyan a Barça opciós jogot is szerzett a támadóra, ezt minden bizonnyal nem fogja kihasználni, látva azt, mennyire nem számol Ernesto Valverde vezetőedző a játékossal.

A Barcelona játékosmegfigyelői hálózata egészen biztosan számos névvel dolgozik, az egyik közülük például az Eintracht Frankfurt szerb válogatott játékosa, Luka Jovic, aki egészen félelmetes szezont produkál, és akit az ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap értesülése szerint legalább már 15 alkalommal nézett meg a helyszínen a Barça képviselője. A másik kiszemelt a listáról pedig a Celta Vigo dél-amerikai csatára, Maxi Gómez, aki idén 22 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken a találkozón 9 gólt és 5 gólpasszt jegyez egy vergődő és a kiesés ellen küzdő vigói gárdában.

Gómez kivásárlási ára 50 millió euró, melynek köszönhetően egyértelműen nem ő lenne alap esetben a fő esélyes a Barcelonánál, hiszen a katalán egyesületnek egyrészt korántsem kimeríthetetlenek a pénzügyi tartalékai, másrészt pedig a hírek szerint Frenkie de Jong megvétele nem az egyetlen komoly kiadás lesz a nyáron. Ennek következtében Gómez nem a lista első helyén áll, ugyanakkor könnyedén oda kerülhet, ugyanis az uruguayi kivásárlási ára a szerződése alapján 50 millió euróról 25 millió euróra csökken, ha a Celta az idény végén kiesik a másodosztályba. 25 millió euró pedig egy fiatal, 22 éves játékosért, akiben nem csak a potenciál van meg, de aki egy kiemelkedőnek mondható szezont is futott az egyik legerősebbnek mondott bajnokságban, manapság aprópénz.

Amint azt írtuk, végleges döntés még messze nincsen, ám Maxi Gómez helyzetét egészen biztosan szemmel tartja a katalán klub.

Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!