De Ligt 70 millióért érkezik?

A játékos állítólag tájékoztatta az Ajax vezetőit, hogy a Barçába vágyik

Az Esport 3 rádiócsatorna átigazolási hírekben jól értesült újságírója, Oriol Doménech arról beszélt, hogy az Ajax 19 éves csapatkapitánya, Matthijs de Ligt tájékoztatta a klub vezetőit, miszerint a Barçában szeretné folytatni a pályafutását. Ha igazak a hírek, úgy a holland játékos 70 millió euró körüli összegért válthat csapatot a nyáron.

Ahogy azt a közelmúltban Bartomeu elnök is nyilatkozta, de Ligt a Barça célkeresztjében van, de azt, hogy a holland középhátvéd Barcelonába teszi át székhelyét, természetesen még fenntartásokkal kell kezelni. De Ligt leigazolása hosszú távú befektetés lenne, ugyanis a 2018-as ‘Golden Boy-győztes’ még csak 19 éves, ugyanakkor már kellő tapasztalattal rendelkezik, valamint az, hogy ilyen fiatalon az Ajax csapatkapitánya, érettségről és határozottságról tanúskodik.

Akadályok és segítő tényezők

De Ligtnek sok kérője van, többek között a PSG és a Manchester City. Ezekkel a klubokkal a Barça nem tudja anyagiakban felvenni a versenyt. Ugyancsak nehezítheti de Ligt Barcelonába szerződését a játékos híres/hírhedt ügynöke, Mino Raiola, aki szintén szeret jó összegeket zsebre tenni kliensei klubváltásakor.

A Barça mellet szól ugyanakkor, hogy de Ligt nagyon szeretne a továbbiakban is jó barátjával, Frenkie de Jonggal egy csapatban játszani, aki nyáron csatlakozik a Barça keretéhez. Ugyancsak pozitívan hathat az átigazolás alkulására, hogy a két klub és a klubvezetők is jó kapcsolatot ápolnak egymással.

A Barcelona keretében jelenleg három potenciális belső védő van Piqué, Umtiti és Lenglet személyében. A keretben ott van még a télen igazolt Todibo, akivel Valverde a következő szezontól számol, így de Ligt érkeztével öt játékos jutna erre a két pozícióra, miután a belga Vermaelen szerződése az idény végén lejár, és nem is várható, hogy vele hosszabbítana a Barcelona.

A fő kérdés az, hogy de Ligtért úgy is hajlandó-e ennyi pénzt áldozni a Barça már idén nyáron, hogy Piqué, Umtiti és Lenglet egyaránt kezdő tagságra esélyes középső védők az eddigi teljesítményeik alapján. Közülük egyedül Piqué idősebb, 32 éves, de rajta sem látszik egyelőre, hogy a visszavonulására készülne. Hozzájuk hasonlóan de Ligt is olyan ajánlólevéllel érkezik, hogy azonnal pályázna a kezdő szerepkörre, más kérdés, hogy ezt el tudná-e érni. De ha a holland jön, Todibo könnyen kölcsönbe kerülhet, mert neki szinte lehetetlen lenne játékpercekhez jutnia.

A középső védők halmozása mögött azonban az állhat a vezetőség felfogásában, hogy de Ligt érkezésével hosszú távra oldódna meg a középhátvéd pozíciója, arra az időre is, amikor Gerard Piqué már nem lenne tagja a Barcelonának..

****

Egyszerűt, mégis látványosat keresel? Akkor az alábbi, egyedi, 100% organikus pamut Barçás póló neked is készült. Legyél feltűnő és mégis visszafogott benne!