Luka Jovicsot beárazták: 60 millió euró

Továbbra is ott a neve a kiszemeltek között | Elfogadná eleinte a "tartalék" szerepkört

Habár más támadók, mint például Maxi Gomez is képben vannak még, egybehangzó német és spanyol lapértesülések szerint a Barça már mindenben megegyezett az Eintracht Frankfurt szerb támadójával, Luka Joviccsal, akinek a játékjogát a hírek szerint 60 millió euróra árazta be a német klub. 

 

 

Ugyan a Boszniában született, de szerb állampolgár labdarúgó hivatalosan még a Benfica játékosa, mivel csak kölcsönben futballozik Németországban, az Eintrachtnak opciós joga van a megvásárlására, amivel vélhetően élni is fog a német klub az idei szezon végén, látva a csatár parádés teljesítményét. Jovic ugyanis – a ‘Whoscored’ és a ‘Bundesliga.com’ adatai alapján – 18 bajnoki meccsen 15 gólt és 5 gólpasszt jegyez, míg az Európa-ligában eddig 7 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, és egyszer készített elő a társaknak.

A Barcelona a hírek szerint kiemelt figyelemmel is követi a támadót, legutóbb az Internazionale – Frankfurt (0-1) EL-nyolcaddöntő visszavágóján tekintették meg őt a helyszínen a klub képviselő, méghozzá a sportszakmai vezetés legmagasabb szintjéről: Pep Segura menedzser, Eric Abidal sportigazgató, valamint Ramon Planes játékosmegfigyelő voltak jelen a Giuseppe Meazza stadionban. A katalán RAC-1 rádiócsatorna úgy értesült, hogy az érintettek Milánóban találkoztak is a játékos ügynökével, Fali Ramadanival, hogy tovább dolgozzanak a támadó leigazolásán.

Amennyiben igazak a hírek, úgy a játékossal már szinte teljes az egyezség, aki elfogadná azt, hogy eleinte még Luis Suárez lenne a kezdőcsatár a Barçában. A Frankfurt pedig várhatóan 60 millió euró körüli összeget kérne a szerb csatárért, figyelembe véve a játékos teljesítményét, a benne levő potenciált és a piaci érdeklődést iránta. Ami a Barcelonát illeti, Maxi Gomez olcsóbb megoldás lehet, amennyiben kiesik a Celta Vigo, ám az, hogy Jovicsra végül mennyit lenne képes áldozni a katalán egyesület, nagyban függ attól, hogyan tudja értékesíteni a Barcelona a kölcsönben levő, valamint a nyáron távozó játékosait.

Ki is pontosan Luka Jovic? 

A szezon előtt csak a legelvakultabb szurkolók ismerték a nevét, ám mostanra már a szélesebb közvélemény is tisztában van azzal, hogy egy új csillag van kibontakozóban a szemünk előtt. Jovic ugyanis egy komplett játékos: a fent említett 22 idei találatából ugyanis kilencet bal lábbal, tízet jobb lábbal, míg hármat fejjel szerzett. A játékos ráadásul kellő hidegvérrel is rendelkezik a technikai képzettségen túl, ugyanis átlagosan 4.7 lövésre van szüksége ahhoz, hogy betaláljon az ellenfeleknek, ennél például még a Bayern München lengyel csillagának, Robert Lewandowskinak is több próbálkozásra van szüksége egy-egy találathoz.

A góljai közül öt alkalommal egy-egy gyors ellentámadás végén hozott jó döntést a szerb, ráadásul az ellentámadások alatt volt, hogy elérte a 33,8 km/h sebességet, ami nagyjából Cristiano Ronaldo gyorsaságával vetekszik. A klasszikusan a befejező csatár területéről kilépve sem jön zavarba, számtalanszor így teremt réseket az ellenfél védelmében az oda bemozgó Ante Rebicsnek vagy Sebastien Hallernek.

 Megkerestük a legjobb minőségű alapanyagot, és erre terveztünk! Válassz a színek és a minták közül!