A következő hónap sorsdöntő lehet Coutinho számára

Nincs a klub átadólistáján, de egy megfelelő ajánlat változtathat ezen

Nincs kétség afelől, hogy a Barcelonát aggodalommal tölti el a Philippe Coutinho körül kialakult szituáció. A brazil középpályás elvesztette a tagságát a kezdőcsapatban, ami elindította azokat a pletykákat, mi szerint Coutinho visszatérhet Angliába, vagy egy másik európai sztárcsapatba igazolhat. A Barçánál elsősorban azt szeretnék, ha visszanyerné a Liverpoolban mutatott formáját, de nem zárkóznak el attól sem, hogy megfelelő ajánlat esetében a nyáron elengedjék a brazilt.

A klub és a játékos képviselői találkoztak már a szezon közben, de ott csak Coutinho formája volt a beszélgetés témája, nem egy esetleges klubváltás. A Barçánál senki nem kételkedik Coutinho képességeiben, csak az aggasztja a klubot, hogy a katalán fővárosban nem tudja legjobb formáját hozni. A brazil játékos akkor is a kispadra szorult, amikor Valverde ismét a 4-4-2-es hadrendet alkalmazta, illetve Dembélé látványos fejlődése is csökkenti a brazil kezdőcsapatba kerülésének esélyeit.

Coutinhoért 120 millió eurót fizetett a Barcelona a Liverpoolnak, ami még 40 millióval gyarapodhat különböző feltételek teljesülésével, ezzel pedig a brazil középpályás lett a klub legdrágább igazolása. A Barçánál azt remélték, hogy Coutinho pótolni tudja majd a távozó Iniesta után maradt űrt. Ezt a kétségkívül nem egyszerű feladatot Coutinho sajnos nem tudta teljesíteni és egy sorral előrébb, a Messi-Suárez páros mellett harmadik támadóként sem csillogtatta azokat az erényeket, amikkel a Liverpool vezére volt.

A szakmai stáb elsődleges célja, hogy Coutinho ismét olyan színvonalon játsszon, amin képes. Érdekes hónapnak nézünk elébe, Coutinho számára sorsdöntő lehet ez a pár hét, ugyanis érkezik a szezon legfontosabb része, ahol megmutathatja, hogy érdemes volt érte kifizetni ennyi pénzt. Egy azonban biztos, egy Coutinhot a kispadon tartani hatalmas veszteség, mind pénzügyileg, mind pedig játékminőség tekintetében.

Összegezve: Coutinho nem került fel a klub átadólistájára, ugyanakkor érdeklődés van iránta, ami változtathat a helyzetén. A Barça minimum 100 millió eurót szeretne kapni Coutinhoért, ami szintén nehezíti a távozását, mert ekkora összeget nem tud bármelyik csapat áldozni egy játékosra. Ugyanakkor a brazil játékos, aki központi és mindenki által szeretett figura a csapat öltözőjében, Katalóniában szeretne sikereket elérni, és azon dolgozik, hogy Dembélé távollétében bebizonyítsa, hogy van helye Barcelonában.

*AKCIÓS termék: -50%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!