„Egyértelmű, hogy De Ligt a Barçához igazol”

A 'De Telegraaf' főszerkesztője már gránátvörös-kékben látja

A ‘De Telegraaf’ holland napilap úgy értesült, hogy Matthijs de Ligt a Barcelona mellett tette le a voksát, az Ajax pedig nem gördít komolyabb akadályt a toptehetség Katalóniába való távozása elé. 

 

 

A napilap sportrovatának főszerkesztője, Valentijn Driessen a szokásos írásában közölte: a Juventus erőteljes érdeklődése ellenére „egyértelmű, hogy De Ligt elhagyja az Ajaxot, és a Barçához igazol majd a nyáron”. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Barcelona a bekk érettsége és tehetsége, valamint a játékstílusa miatt komolyan fontolgat egy nagyobb összegű befektetést a németalföldi hátvéd játékjogának a megszerzéséért. Ehhez képest most új információ, ha igaz a ‘De Telegraaf’ értesülése, hogy a játékos a katalán ajánlat mellett döntött, a holland klub pedig ugyan elkéri majd az árát, de nem használja ki könyörtelenül és a végsőkig azt, hogy De Ligtért egész Európa sorban áll.

De Ligt érkezése rendkívül vonzó és ígéretes transzfer a Barcelona szemszögéből, ám így is akad még néhány kérdés azután, hogy a játékos és az Ajax benne lennének az ügyletben. Egyrészt Lenglet, Umtiti és Piqué sem a tartalék szerepkörre hajtanak, és vélhetően De Ligt sem akarja végigpadozni az évet, négy kezdőtagságra hajtó hátvéd keretben tartása pedig nem biztos, hogy egészséges szituációt szülne. Másrészt pedig a transzfer pénzügyi részét is elő kell teremtenie a klubnak: a szokásos átigazolási keret vélhetően nem lesz elég a célok tudatában (védő és középcsatár), ezért egy-egy piacképes játékosát várhatóan értékesítenie kell majd a Barcelonának.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!