Wagué lehet a megoldás Semedo távozása esetén

A klubon belülről jöhet Semedo utódja, ha távozik

Semedo nyári távozásának lehetőségével nem számolt a Barcelona, így a vezetőség újabb feladat előtt áll, amennyiben a portugál jobbhátvéd távozik a katalán fővárosból. Amennyiben Semedo máshol folytatja, a B csapat játékosa, Moussa Wagué lehet az utódja.

Jorge Mendes, Semedo ügynöke már jelezte, hogy ügyfele nem elégedett a csapatban betöltött szerepe miatt, és több játéklehetőség érdekében fontolgatja a távozást. A portugál védő távozása esetén az egyik potenciális utód-jelölt a Barça B játékosa, Moussa Wagué. A fiatal játékos a bajnokság hajrájában az első csapattal dolgozott, három mérkőzésen pályára is lépett és pozitív benyomást keltett Ernesto Valverde vezetőedzőben és stábjában. A szenegáli védő fiatal kora ellenére rendelkezik első osztályú tapasztalattal, Barcelonába igazolása előtt a belga első osztályú KAS Eupen csapatát erősítette, teljesítményével pedig elérte, hogy a szenegáli válogatott színeiben részt vegyen a tavalyi Oroszországban rendezett világbajnokságon.

Wagué a szerződése alapján nyáron csatlakozik a Barcelona felnőtt csapatához és ha Semedo távozik, könnyen lehet, hogy fontos szerep vár rá a következő idényben. A szenegáli játékoson kívül másik opció lehet Sergi Palencia, aki tavaly nyáron került a Barça B-től kölcsönbe a francia Bordeaux csapatához, melynek színeiben  25 alkalommal lépett pályára, ezalatt 3 gólpasszt adott. Kölcsönszerződése 2019 június 30-ig érvényes.

Ezen kívül a Barcelona januárban szerződést kötött a brazil 20 éves jobbhátvéddel, Emersonnal, aki jelenleg a Betis csapatában szerepel kölcsönben. Jelen pillanatban három európai útlevéllel nem rendelkező játékos van a Barcelona keretében, Malcom, Arthur és Vidal, így Emerson vagy Wagué csak akkor csatlakozhat a Barça csapatához, ha egyiküktől megválik a klub, de Arthur és Vidal esetében nincs sok esély erre.

Ha a Barcelona igazolással szeretné megoldani a jobbhátvéd posztot, nem néz könnyű feladat elé, ugyanis a megfelelő játékosok már mind top csapatban, és közvetlen rivális csapatban játszanak. A vezetőség a Bayern München játékosát Joshua Kimmichet részesítené előnyben, de ő mozdíthatatlannak tűnik. Kimmichen kívül a liverpooli Alexander-Arnold és a Juventusban játszó Cancelo érkezésére is kicsi az esély.

A Barcelona tehát egy újabb izgalmas nyár elé tekint, ami az átigazolásokat és a keret megerősítését illeti.