André Gomes lehet az első távozó

Közel a megállapodás az Evertonnal | Közös célok

André Gomes lehet az első játékos, aki távozik a nyáron az FC Barcelonától. Angol és katalán sajtóértesülések alapján egyre közelebb van a megállapodás az Evertonnal. Az ügy gyorsan le is záródhat, hiszen mind Gomes, a Barça és az angol klub célja is az, hogy megegyezzenek egymással a feltételekről.

A portugál középpályás egyértelműen maradni szeretne a Premier League-ben, miután jó szezont futott kölcsönben az Everton csapatában, és a liverpooli együttes edzője, Marco Silva is szeretné végleg a csapatában tudni Gomest. Az Everton magabiztos az ügyet illetően, hiszen a katalánok célja is az, hogy megváljanak a luzitán játékosuktól. Habár számos angol klub érdeklődött Gomesért – többek között a Spurs és a West Ham -, minden bizonnyal a liverpooli együttes lesz a befutó. A Barça 30 millió eurót várna a játékosért, az Everton azonban végül körülbelül 25 millió eurót fog adni a portugálért.

Ha minden rendben megy, néhány napon belül hivatalossá is válhat az ügylet. Amint megállapodott egymással a két klub, Gomes és az Everton is meg fog egyezni a szerződési feltételekről, így maradhat továbbra is a Goodison Parkban a portugál középpályás a barcelonai kalandja után.