Neymar nem jelent meg az edzésen; a PSG reagált

A szituáció világos, a két fél el akar válni egymástól

Neymar hétfőn a várakozásokhoz képest nem jelent meg az első edzésen, a Paris Saint-Germain pedig egyből reagált erre: kiadott egy nyilatkozatot, amelyben büntetéssel fenyegetik a játékost. A brazil támadó és a klubja közötti kapcsolat tehát tovább romlott.

Az előszezonra való előkészületek megkezdésére várták Neymart a francia fővárosban hétfőn, a brazil játékos azonban nem jelent meg, habár ő azt állítja, hogy a sérülése előtt a Copa Américára való felkészülés miatt extra pihenőnapra volt jogosult.

Július nyolcadikán, hétfőn Neymarnak vissza kellett volna térnie az előszezonra való felkészülésre a Paris Saint-Germain csapatához. A klub megjegyzi, hogy Neymar nem jelent meg a megegyezés szerinti időben és helyen. Ez a klub előzetes engedélye nélkül történt. A klub sajnálattal veszi tudomásul ezt a szituációt, és ezért a szükséges lépéseket meg fogja tenni.

Így volt olvasható a klub által kiadott hivatalos kommünikében. Természetesen rajta kívül az összes játékos megjelent az edzésen, akik nem vettek részt a Copa Américán – beleértve Kylian Mbappét is annak ellenére, hogy Neymarhoz képest neki még később volt a válogatottjával edzése.

A brazil támadó helyzete tehát hasonló Griezmannéhoz az Atléticónál, aki szintén nem jelent meg az első edzésen. A különbség csak annyi, hogy a francia játékos hivatalosan is bejelentette, hogy a nyáron távozik a Matracosoktól – habár az még kérdéses, hogy hová igazol, de természetesen a Barça az egyik favorit erre.

Egy biztos, ennél nincs tisztább jele a két fél közötti szakításnak, hiszen azonnal reagált a klub, és hivatalos közleményt tett közzé. Ehhez jön még az is hozzá, hogy Neymar egyértelműen vissza akar térni a volt klubjához, a szituáció tehát világos. Az anyagi vonzata ennek a transzfernek annál inkább kérdéses, mert amellett, hogy a két évvel ezelőtti 222 millió eurós vételárhoz közeli összeget kellene a brazilért fizetni, Neymar fizetésével is lennének gondok, hiszen a világ egyik legjobban kereső labdarúgójáról beszélünk, a katalánoknak pedig már így is vannak problémáik az első keret bértömegével – nem beszélve arról, ha Griezmann is érkezik… Az ügy tehát többtényezős, de Neymar és a PSG lépései egyértelműen utalnak a váláshoz.