Griezmann: az Atlético szerint 120 millió euró nem elég

Hivatalos közleményt adott ki a madridi klub

Az Atlético Madrid állítása szerint az FC Barcelona és Antoine Griezmann közötti megállapodás nyilvánvalóan július elseje előtt történt, mielőtt a francia játékos kivásárlási ára 200 millió euróról 120 millió euróra csökkent volna.

Az Atlético Madrid kiadott egy nyilatkozatot, miszerint a péntek délután kifizetett 120 millió euró a LaLiga irodájában Antoine Griezmannért nem elegendő. A Barcelona viszont már hivatalosan is bejelentette péntek délután a francia támadó érkezését, nem sokkal azután, hogy Griezmann ügyvédjei letétbe helyezték a pénzt Madridban, a LaLiga központjában. Az Atlético szerint azonban a katalán klub és a gall játékos közötti megállapodás július elseje előtt történt meg, mielőtt Griezmann kivásárlási ára 200 millió euróról 120 millió euróra csökkent volna.

Alább az Atlético közleménye olvasható:

A letétbe helyezett összeg nem elegendő a kivásárlási ár kifizetéséhez, hiszen nyilvánvaló, hogy a klubok közötti megállapodás azelőtt megtörtént, hogy a kivásárlási ár 200 millió euróról 120 millió euróra csökkent volna.

Az Atlético Madrid tisztában van azzal, hogy meg lett szegve a szerződés az előző szezon vége előtt a játékos nyilatkozatai, cselekedetei alapján, és ezért a klub megkezdte az eljárást, hogy megvédje a jogait és jogos érdekeit.

Az Atléticót a Barcelona és a játékos, de különösen a Barcelona viselkedése megdöbbentette, hogy rávett egy játékost, hogy szegje meg a szerződéses kapcsolatát az Atlético Madriddal abban az időszakban, amikor a klub nemcsak a Bajnokok Ligájában a Juventus ellen játszott, hanem a bajnoki címért harcolt magával a Barcelona ellen.