„A tavalyi döntés? Nem bántam meg. Akkor még nem álltam készen”

A Barcelona vasárnap tartotta Antoine Griezmann hivatalos bemutatását, ahol a támadó végül a 17-es számú mezt kapta. A bemutatást a közönség kizárásával tartották – mivel a Camp Nouban éppen gyepfelújítás zajlik -, így csak a sajtó előtt kellett megjelennie Griezmannak. 

Érthető, hogy kapott kérdéseket az elmúlt egy évvel kapcsolatban, a tavalyi és az idei döntése vonatkozásában. A legfontosabb kijelentése az volt, hogy nem bánta meg a tavalyi elhatározását, akkor egyszerűen még nem állt készen arra, hogy váltson.

„Ez egy új kihívás. Szeretném felülmúlni saját magamat, a saját korlátaimat, és nem csak ellenni a komfortzónámban. Szeretnék fontos tagja lenni a kezdő tizenegynek, ez pedig egy nagy klub. Szeretnék Ligát, Kupát és BL-t is nyerni, amik hiányoznak is nekem.”

Megváltoztatta a véleményét egy év alatt

„Van egy családom, az ő életüket is megváltoztatja egy ilyen döntés. Volt egy lányom, aki az óvodában volt, a feleségem jól érezte magát ott, én is jól voltam. Nem álltam készen egy évvel ezelőtt, hogy megtegyem ezt a lépést, és azt gondoltam, hogy hiányzik még valami számomra az Atlétiben. Ez az év már más volt.”

Az Atlético reakciója

„Mindig nehéz elhagyni egy otthont, egy olyan helyet, ahol jól érzed magad, ahol a családod, csapattársaid, barátaid vannak több éve. Csak csodálattal és tisztelettel vagyok a klub iránt. Mindent beleadtam a pályán az elejétől a végéig.”

A tavalyi „videós döntés”

„Csináltam rossz dolgokat a múltban. De soha nem bántam meg azt a döntést, mert abban a pillanatban azt kellett tennem. Egyik féllel sem játszottam. Végül most együtt vagyunk, és nagyon szeretném már viselni ezt a mezt. Ha elnézést kell kérni, akkor az a pályán lesz, ott beszélek a legjobban.”

Messi

„Boldogabbá tesz, hogy együtt játszhatok vele, ő a világ legjobbja, a referencia pont minden futballista számára. Ő legenda lesz a gyerekeimnek, de még a gyerekeim gyerekeinek is, óriási öröm, hogy az oldalán játszhatok. Lehetséges, hogy ő vagy Suárez mérgesek, ez majd akkor kiderül amikor találkozom velük. Szerintem minden nehézséget el tudok rendezni ha gólpasszokat adok nekik.”

Hol játszana a pályán?

„Egy kicsit már beszéltem Ernestoval. Holnap lesznek újabb beszélgetések a taktikai kérdésekben. Azért dolgoztam, hogy fontos játékos legyek bármilyen poszton a pályán. Az egyedüli dolog, ami számít, hogy jól csináljam a dolgomat, előtérbe helyezve a csapat érdekeit.”

A mezszáma

„A 7-es meznek már van neve, úgyhogy megnéztük, milyen mezek voltak szabadon, végül a 17-es nyert.”

Mit tud nyújtani a csapatnak?

„Mélységet, gólpasszokat, gólokat és örömöt.”

A pályafutása

„Soha nem tudtam volna elképzelni előre ezt a pályafutást, de azért sem, mert mindig a pillanatnak élek. Ezek olyan csapatok és olyan játékosok, akiket a tévében néztem, és csak álmodtam róla, hogy ilyen tehetségű játékosok között lehetek majd. Szerencsém volt a Real Sociedadban és az Atléticóban is, hogy játszhattam náluk, és hogy itt újabb dolgokat nyerhetek.”