Coutinho: Irány a Bayern – HIVATALOS

Már a kispadra sem ült le a Bilbao ellen, Amor megerősítette

FRISSÍTÉS: Phillippe Coutinho egyéves kölcsönszerződéssel a Bayern München játékosa lesz az 2019-2020-as idényben, miután az esti híreket követően pénteken éjfél előtt a német klub hivatalosan is bejelentette az átigazolás tényét. Coutinho várhatóan holnap már Münchenbe utazik, a következő fordulóban pedig már játékra is jelentkezhet. 

„Meg tudom erősíteni, hogy Barcelonában voltam szerdán Hasannal (Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatójával) és megállapodtunk a Barcelonával és a játékossal is. Már egy ideje egyeztettünk Coutinhóval, de nem a neve számít, hanem a kizárólag a minőség, amit képvisel” – nyilatkozta Karl-Heinz Rumenigge a Bayern elnöke a csapat pénteki bajnokija után.

Péntek este írtuk:

Órákon belül a Bayern München játékosa lesz Phillippe Coutinho, miután egybehangzó spanyol és német sajtóértesülések szerint a bajor csapat kölcsön fogja venni őt az év végéig, a hírt pedig a Bilbao elleni meccs előtt Amor is megerősítette. Amennyiben a transzfer véglegessé válik, úgy minimálisra csökken Neymar leigazolásának esélye is, hiszen Coutinho lett volna a Barcelona legértékesebb és leginkább ajánlott cserealapja az üzletben…

 

Phillippe Coutinho a másfél évvel ezelőtti érkezés óta nem tudott stabil kezdőjátékossá válni Barcelonában, így már nyár eleje rengeteget cikkeztek róla a lapok, hogy nem fog maradni, hiszen őt tudná a legjobb áron pénzzé tenni a klub – pénzre pedig szüksége van, hiszen Griezmannt is részben banki kölcsönből kellett finanszírozni. A hírek szerint fel is ajánlották őt több klubnak, ráadásul Neymar esetleges érkezésében is kulcsszerepe lehetett volna, mert őt mindenképpen Párizsba akarta volna küldeni Bartomeu elnök cserealapként, de jelen állás szerint Németországban lesz Coutinho következő állomása.

Az utolsó meccs Barcelonában – már a lelátón

A brazil játékos nem ült le a Bilbao ellen már a kispadra sem, péntek este pedig német és spanyol lapok is egészen biztosra veszik, hogy meg sem fog állni Münchenig a hétvégén. A Bayern a visszavonuló Ribery és Robben utódjait keresi, ebbe pedig még bele is illhet Coutinho, viszont sokat nem akarnak kockáztatni és a hírek szerint csak kölcsönbe fogját átvenni, pár millió euróért cserébe, valamint állni fogják a fizetését teljes egészében. A németeknek opciójuk lesz Coutinho megvásárlására, de nem kötelező érvényű.

A kölcsöntranszfer gyakorlatilag biztosra vehető, főleg azok után, hogy Guillermo Amor, a klub egyik sportigazgatója is megerősítette a TV-ben a Bilbao elleni meccs előtt nyilatkozva.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy megvan az elvi megállapodásunk a Bayern Münchennel Coutinho kölcsönadásáról”

Ezek után a keretet illetően a legfontosabb kérdés az marad, mi lesz a Neymar-üggyel, mert Coutinho távozása után valószínűleg még nehezebben tud megegyezni a Barça és a PSG: a Barcelona nem tud kifizetni sok pénzt és most már az üzletbe reálisan bevonható játékosok száma is csökkent…