Rafinha: szerződéshosszabbítás, majd kölcsön?

A Valencia a favorit | Csak a kölcsönszerződés az opció

Rafinha Alcántara szerződése 2020 júniusában lejár, az FC Barcelona pedig azon dolgozik, hogy meghosszabbítsa a brazil játékossal a szerződését. Ettől függetlenül még a nyáron távozhat kölcsönben, a Valencia továbbra is érdeklődik a játékosért.

A spanyol bajnokság nyitófordulóján a Barcelona 1-0-ás vereséget szenvedett az Athletic Bilbao otthonában, nagy meglepetésre Rafinha volt azon kevesek egyike, aki jó teljesítménnyel rukkolt elő. Ennek ellenére a katalánok a sérülékenysége miatt megválnának a brazil játékostól – nagy valószínűséggel csak a kölcsön lehet opció. Az említett sérülékenység miatt a Valencia tulajdonosa, Peter Lim korábban már elállt Rafinha leigazolásától, azonban kölcsönben még mindig érkezhet a Denevérekhez a 26 éves középpályás.

Amennyiben távozik Rafinha, csak a jövő héten kerülhet rá sor, hiszen a vasárnapi, Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen szükség lehet rá Suárez és Dembélé sérülése miatt. A Barcelona terve az, hogy meghosszabbítja a brazil szerződését néhány évvel, majd még a nyáron kölcsönadja, így amennyiben jó szezont fut a 26 éves játékos, egy év múlva több pénzt tudnak látni belőle.