Hivatalos: Rafinha a Celta játékosa kölcsönben

2021-ig hosszabbított | Egy éves kölcsönügylet | Ellentétes közlemények

 

A kora esti órákban mindkét klub bejelentette, hogy Rafinha Alcántara a 2019-2020-as idényben a Celta Vigo együttesében fog kölcsönben futballozni. A közlemények a részleteket illetően érdekes módon eltérnek egymástól. 

Amint arról korábban beszámoltunk, a két klub a délutáni órákban már a papírmunkákon ügyködött, amiket kora estére sikerült is lezárni, így immáron hivatalos, hogy Rafinha visszatér abba a Celta Vigóba, ahol a 2013-2014-es szezonban már játszott – szintén egy kölcsönügylet részeként.

A saját nevelésű játékos a Barça közleménye szerint meghosszabbította a szerződését a katalán egyesülettel 2021-ig, az idei szezonban pedig kölcsönben a vigói csapatot erősíti majd. A katalánok továbbá hozzáteszik, hogy Rafinha fizetését teljes mértékben a Celta állja, illetve további 1.5 millió euró ütheti a Barcelona markát, amennyiben bizonyos feltételek – vélhetően egy bizonyos számú játékperc a brazil lábában – teljesülnek.

Ami pedig a Celta közleményét illeti, a vigóiak a megállapodással kapcsolatosan csak azt jegyzik meg, hogy Rafinha kölcsönbe érkezik a galíciai városba, illetve azt még hozzáteszik, hogy a szezon végén opciós joggal bírnak a brazil megvételére. Utóbbiról szó sincs a Barcelona közleményében, ami felettébb érdekes és ritka a futball világában.

Rafinha a katalánok statisztikai adatbázisa szerint 91 tétmeccsen húzta magára a gránátvörös-kék mezt az eddigi pályafutása során, 12 góljával pedig 11 trófeához segítette hozzá a Barçát.