Rafinha nagyon közel a Celtához

Előbb hosszabbít, majd kölcsönbe távozik | Kulcsszerepet akar, folyamatos játéklehetőséggel

 

Rafinha Alcántara hiába bizonyult hasznos játékosnak augusztusban a sérülések közepette, a brazil játékos közel áll ahhoz, hogy kölcsönben visszatérjen abba a Celta Vigóba, ahol a 2013-2014-es szezonban már futballozott egy idényen keresztül. 

A válogatott labdarúgó kiváló előszezonon van túl, így Ernesto Valverde őt is tette a csapatba, amikor Dembélé, Leo Messi és Luis Suárez is kiestek a sorból, a saját nevelés pedig nem is okozott csalódást. Hasznosan játszott, sokat mozogva, labdabiztos volt, illetve a pálya utolsó felében is veszélyesnek bizonyult.

Ennek ellenére a következő órákban vélhetően a Celta Vigo játékosa lesz, miután a felek már megegyeztek egymással Rafinha játékjogának kölcsönadását illetően. A brazilnak a szerződése 2020-ban lejár, így előbb meghosszabbítja a kontraktusát, majd egyelőre kölcsönben távozik Vigóba. Eleinte problémás pont volt a játékos fizetése, ugyanis évi három millió eurót nem tud állni a Celta, de a legfrissebb hírek szerint sikerült megoldást találni a helyzetre. Hogy a Celta büdzséjét sikerült felduzzasztani vagy a Barcelona állja majd a játékos fizetésének egy részét, arról nem szivárogtak ki információk.

Amint az ismeretes, Rafinha a nyáron csaknem a Valencia játékosa lett, ám a Turia-parti alakulat végül a sérülékenysége miatt nem adta meg érte a Barça által kért 15 millió eurós összeget. Ugyan Rafinha az idény első meccsein bizonyította, hogy kiegészítő embernek tökéletes lenne, ám a labdarúgó folyamatos játéklehetőséget szeretne egy olyan klubban, ahol végre a hosszas sérülései után kiteljesedhet. Erre a Barçában a kiváló idénykezdete ellenére sem lenne lehetősége, így a klub azzal a feltétellel engedi el őt, hogy a szerződést megújítják a felek annak érdekében, hogy a Barcelona később még pénzt láthasson Rafinha játékjogából.

Hivatalos bejelentés tehát még nincs, a madridi ‘Marca’ szerint ugyanis ezekben a pillanatokban is a papírmunkát intézi a két egyesület.