Lautaro Martínez a Barça radarján

Júliusban 111 millió euró lesz a kivásárlási ára | Az egyik fő jelölt Luis Suárez utódjának

 

Egybehangzó olasz és klubhoz közeli források alapján az Internazionale argentin támadója, Lautaro Martínez az egyik fő jelölt a csatárposzt megerősítésére. A vezetőség a lapértesülések alapján úgy véli, hogy a zeniten már túl levő Luis Suárez utódját még azelőtt meg kell találni, hogy az uruguayi kontraktusa lejár 2021-ben, így egy új középső támadó leigazolása lesz a legfőbb prioritás a 2020-as nyáron. 

Maga a játékos már két évvel ezelőtt is kijelentette, hogy egyre inkább nem képes megfelelni fizikailag a legmagasabb szintnek, így örülne egy riválisnak. Furcsán őszinte szavak, amik azonban nem találtak meghallgató fülekre a klubon belül, ugyanis a vezetőség egészen eddig nem látta szükségesnek a középső csatár pozíciójának a megerősítését. A 2020-as nyáron viszont már igazolna ide az egyesület – attól függetlenül, hogy mi lesz Luis Suárez sorsa, hiszen a játékos szerződése ugyan 2021-ig szól, de több pletyka is felmerült már arról, hogy a dél-amerikai akár 20′ nyarán is távozhat majd, például az Egyesült Államokba.

A Barça keresési paraméterei a következőek: a klub egy olyan, 20 és 26 éves kor közötti támadót akar leigazolni, aki ugyan már a topligák egyikében játszik, de még nem robbant be teljesen, ezzel megelőzve azt, hogy csillagászati összegeket kelljen fizetni érte.

Martínezre pedig illik a leírás. Az argentin játékos 22 esztendős, az idei szezonban 12 bajnoki meccsen 5 gólt és 3 gólpasszt jegyez, míg a Bajnokok Ligájában négy mérkőzésen háromszor talált be az ellenfelek hálójába, köztük például a Barcelonának a Camp Nouban. Sőt, később ter Stegen nagy bravúrral védte az egyik beadás utáni fejesét is, vagyis a gólveszély a találata után is megmaradt a játékában. Mozgékony, a védekezésben is használható játékos, aki ráadásul már az argentin nemzeti csapatban is letette a névjegyét: 2018. márciusában debütált a címeres mezben, azóta 18 összecsapáson 9-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Az olasz ‘Corriere dello Sport’ úgy értesült, hogy ugyan Olaszországban nem kötelező érvényű kivásárlási záradékot foglalni a labdarúgók kontraktusába, Martínez azonban a júliusi hónap folyamán 15 napon keresztül 111 millió eurós összegért kivásárolható lesz a kontraktusából. Ezt az információt megerősítették a klubhoz közeli források is, melyek egyrészt hozzátették, hogy a Barça kiemelt figyelemmel követi Martínezt az idei szezon folyamán, másrészt pedig az egyesületnél úgy gondolják, hogy ez a 111 millió eurós összeg bőven a csatár piaci ára felett van, és alacsonyabb összegért is megszerezhető lesz majd az argentin.

A legszebb Barçás labdát keresed? Itt és most megtaláltad!  Irány a shop!