Puig: nem egyértelmű, mit szeretne a klub

Kluivert kölcsönadná Puig-ot, a klub nem biztos benne

A Barcelona egyik legnagyobb fiatal tehetsége évek óta Riqui Puig, akit nagyon-nagyon sokan a szurkolók közül már sokkal többször próbára tettek volna az első csapatban, mert hogy amikor játszott, nem okozott csalódást.

Ehhez képest Patrick Kluivert a héten mondta, amit mondott, mi is írtunk róla véleményt, dióhéjban ő kölcsönadná Puig-ot, mert szerinte normális, hogy nem kap lehetőséget a felnőtt csapatban.

A dolog érdekessége, hogy hiába tölt be fontos posztot Kluivert a klubnál, egyáltalán nem biztos , hogy az ő szándéka fog megvalósulni. A klub vezetésében ugyanis nincs egységes álláspont a középpályás közeljövőjéről. A kérdés szimplán annyi, hogy most mi lenne a legjobb a játékosnak? Folyamatosan játszani egy másik csapatban – és persze kérdés, hogy melyikben – , vagy maradni a Barcelona B-ben, és bízni az első csapat esélyében, hogy végül adódik játéklehetőség.

A klubon belül nincs egyelőre döntés a kérdésben, mert hogy egységes álláspont sincs. Utóbbi lehetőség mellett az szól, hogy bármikor, amikor az első csapatnak szüksége van segítségre, ott lenne, és az is benne van a pakliban, hogy a téli átigazolási időszakban távozhatnak a középpályások közül. Iván Rakitic nagyon könnyen kiköthet másik csapatban már januárban, ugyanez elmondható Carles Aleñáról is. Így még ha kezdő nem lenne azonnal, de több esélye lenne, hogy bekerüljön a rotációba, és azok a játékpercek nagyon-nagyon értékesek lennének.

De ehhez sok türelem is kell, a másik lehetőséggel szemben, ahol feltehetően könnyebben kapna bizonyítási esélyt egy másik csapatnál. December folyamán eldől, melyik irány győz, és ott lesz-e a hátországban Puig, vagy kölcsönbe kerül már januártól.

Barçás falmatricát keresel a szobádba? Esetleg olyat, amire még írhatsz is? Ne keress tovább, vidd el most!