Lautaro meggyőző volt: célpont lehet a nyárra

Lautaro Martínez iránt már hónapok óta élénken érdeklődik a Barcelona, benne láthatták ugyanis Luis Suárez utódját eddig a klub vezetői. A keddi, milánói meccs után ez még inkább igaz. Lautaro azt játszotta, amit a klub keres.

Az argentin középcsatár iránti érdeklődésről már írtunk novemberben, és Lautaro már lőtt gólt a Camp Nouban is. Kedden ez nem sikerült neki, legalábbis szabályosan nem, mert lesgólt lőtt kettőt is. Az egyik nem is volt akármilyen kivitelezésű.

Megérkezett a Camp Nou 3D puzzle prémium változata nagy méretben, LED-es stadionvilágítással. Korlátozott készlet, csapj le rá amíg van! 

A Barcelona számára meggyőző volt, hogy milyen jól játszott háttal a kapunak, milyen jól mozgott el a védőitől, hogy jó arányban megnyerte a párharcait Todibóval, Lenglet-tel és Umtitivel szemben. Mindkét lábával nagyon gyorsan kész arra, hogy kapura lőjön, előkészítette a gólt Lukaku számára is, és még kiveszi a részét a védőmunkából is.

Lautaro azt csinálta a Barcelona ellen, amit a Barça keres a középcsatár posztra, Luis Suárez utódjának. Az argentin eddig a szezonban 21 meccsen 13 gólnál és 4 gólpassznál jár. De a Barcelona szempontjából legalább annyira értékes lehet az is, hogy több, mint egy szimpla góllövő. Valóban elkötelezett a védőmunka fontossága mellett, és nem szeret elszigetelve várni a lehetőségre, hanem bele szeret folyni a játékba, jól vesz részt a támadások felépítésében is.

A játékos jelenlegi piaci értékét nehéz megmondani, mert a német Transfermarkt ugyan 40 millió euróra taksálja őt, de ez valószínűleg még a nyáron lehetett igaz, most már nem. A Barça szerencséje, hogy még akkor is megszerezhető lehet Lautaro, ha az Inter nagyon nem akarná elengedni, mert jövő júliusban – de csak akkor – 111 millió euró lesz a kivásárlási ára.

És egyelőre van még egy ütőkártyája a klubnak: Messi. Lautaro argentin, a válogatottban már játszott is együtt Messivel, és ha adódik számára egy lehetőség, hogy még együtt játsszon a hatszoros aranylabdással – még mielőtt ő visszavonul -, ezt könnyen lehet, hogy nem utasítaná vissza.