Rafinha ára a nyárra: 17 millió

A Barcelona és Rafinha évek óta szeretne már külön utakon járni, de valahogyan soha nem sikerült – főként a játékos sérülései és magasabb ára miatt. Idén nyáron vége lehet a tortúrának, a brazil középpályás várhatóan nem fog visszatérni a gyakorlatban a Barcelonához.

Mert hogy még most is csak a kölcsönszerződését tölti Vigóban, a Barcelona nyáron nem tudta eladni. A Celta 1,5 millió eurót fizet a kölcsönzéséért, és lehet, hogy jövő nyáron megpróbálja hosszú távon magához kötni, de más riválisai is lehetnek, elővásárlási joga nincsen.

Mert amikor Rafinha legutóbb kölcsönben távozott tavaly nyáron a Celtához, akkor szerződést is hosszabbított a Barcelonával, melyben a kivásárlási ára 17 millió euróra csökkent – a korábbi 75 millióról, amit nyilvánvalóan senki nem fizetne ki érte.

Papíron tehát Rafinha visszatér jövő nyáron Katalóniába, de arra lehet számítani, hogy 17 millióért találni fog vevőt a Barcelona, és tárgyalások nélkül távozhat. A Barcelona anyagi helyzetében – ahol most az a prioritás, hogy eladjon a klub ahhoz, hogy vásárolni tudjon – ez a 17 millió euró is nagyon jól jöhet.