Lautaro még koronavírus idején is sláger

Bármennyire is kiszámíthatatlan, hogy milyen gazdasági hatásai lesznek a koronavírusnak, és így miként változik meg a klubok átigazolási politikája, Lautaro Martínezről továbbra is kitartóan cikkeznek a lapok.

Azt mindenki jól látja, hogy a Barcelona várhatóan megpróbál majd nyáron támadót vásárolni, mert az világos, hogy Luis Suárezt a kora miatt le kellene váltani, vagy legalábbis kell mellé valaki más is a 9-es posztra, Messi mellé pedig olyan társ kellene, akivel az argentin jól megérti magát. Griezmann eddig nem az volt, persze – ha egyszer befejezik ezt a szezont – a helyzet még változhat.

Ez alapján ha a pénzen nem múlna, a Barcelona minden bizonnyal leigazolná Lautaro Martínezt az Interből és Neymart a PSG-ből. De mivel éppen a pénzen múlik a dolog leginkább, és most még sokkal inkább igaz ez , az igazság az, hogy senki nem tudja, mire lesz elég pénze a Barcelonának.

A ‘Tuttosport’ szerint mindenesetre él a kapcsolat a játékos és a katalán klub között, Lautaro nettó 7 millió eurós fizetést kapna Barcelonában, ami 3 millióval több, mint amennyit az Inter ajánl neki szerződéshosszabbításként. A hírt átvették a spanyol lapok is – saját hozzáadott információ nélkül. Lautaro Martínez ára 111 millió euró lenne, de csak július első két hetében ennyi a kivásárlási ára, ezt követően jóval magasabb. Más kérdés, hogy sokan rebesgetik: a 100 millió feletti átigazolások meg fognak ritkulni a közeljövőben, mert a klubok gazdasági lehetőségei korlátozottak lesznek a válság miatt.

Az is valószínű, hogy Lautaro Martíneznek más kérői is lesznek nyáron, de a Barcelonának annyi előnye lenne, hogy az argentin támadó számára egy olyan plusz érték lehet Lionel Messi mellé kerülni, amit más nem tud ajánlani.

A Barçának azonban először is látnia kell, hogy lesz-e ennyi pénze, ha pedig nem, be tud-e vetni csereként játékosokat az üzletbe. Vagy ha lesz is pénze, valóban ő-e a legfontosabb célpont, vagy inkább Neymart próbálnák meg visszahozni – még drágábban, viszont garanciát látva arra, hogy ő ideális, kipróbált társ Messi mellé.

Nagyon jól látható, hogy annyira sok a bizonytalan pont egyelőre az átigazolásokat tekintve, hogy maximum az álmokat lehet megfogalmazni, de a hozzájuk vezető út egyelőre megismerésre vár.