Lautaro transzfer: Semedo és Aleñá lennének a cserék?

A ‘La Gazzetta dello Sport’ írta meg Olaszorszában, majd átvette a hírt a teljes spanyol sajtó, miszerint Lautaro Martínezért cserébe már játékosokat is választhatott az Internazionale. Ők pedig Semedo és a most kölcsönadott Carles Aleñá lennének.

A sajtóban keringő hírek valóságtartalmát ezúttal azonban mi finoman megkérdőjelezzük, akadnak ugyanis bizonytalanságok a hírrel kapcsolatban. Az önmagában viszont természetesen napról napra erősödő hír, hogy Lautaro Martínez lett a Barcelona talán legfőbb átigazolási célja a nyárra, és minden arra mutat, hogy érte fog áldozni a klub, hogy le is zárja az ügyet.

Néha-néha Neymarral kapcsolatban felröppen még hasonló hír, de sokkal inkább az a reális, hogy elsőként Lautarót biztosítaná be magának a Barcelona, mert Neymarra egyáltalán nem biztos, hogy lenne elég pénze, és erősen el is húzódhat egy ilyen ügy. Lautaro ára pedig csak július elején van korlátozva 111 millió euróban, később az Inter mondhatna bármilyen összeget. A biztos út a Barcelona szempontjából elsőként menni az argentinért.

A Semedóról és Aleñáról szóló hírrel kapcsolatban ugyanakkor az már eleve gyanús, hogy már most cserealapok kiválasztásánál tarthatnak a tárgyalások, ez még korainak tűnik április közepén. A másik megkérdőjelezhető pont a hírben, hogy pont az az Arturo Vidal nem szerepel a választott játékosok között a Gazzetta szerint, akiről eddig a legtöbbet írtak, mint akire biztosan szüksége lenne az Internek – és ez nem is alap nélküli. Vidal nagyon is elismert játékos Olaszországban, jó állapotban is van, versenyképes erősítés lenne nagyon sok csapatnak. És feltétlenül furcsa lenne, ha nem szerepelne azok között, akiket az Inter esetleg elfogadna cserébe Lautaróért.

A hírben szereplő Aleñá említése inkább meglepő. Nem elképzelhetetlen, de nem is feltétlenül fogadnánk arra, hogy valóban az Inter pont rá vágyik. Semedóé ugyanakkor könnyen elképzelhető. A portugál nagyon sok élcsapat számára vonzó célpont, mind támadásbeli, mind védekezésbeli produkciói alapján az elérhető legjobb szélső védők között van.

Jelenleg több hír is szól arról, hogy a Barcelona elengedné egy jó ajánlat esetén, ami abból a szempontból nem kizárható, hogy ha kellene anyagi forrás Neymarra is, de mivel egyelőre nincs hír arról, hogy ki lenne Semedo utódja a kereten belül, egyelőre ez sem annyira reális. Abban az esetben engedheti el biztosan Semedót a Barcelona, ha a Betisszel közösen megvásárolt, és nagyon ígéretes brazil Emersonért már most nyáron fizetne plusz pénzt a katalán klub. Mert szerződésszerűen csak jövő nyáron hozhatná el a Barça őt a Betistől. De ehhez az is szükséges, hogy Emerson már most meggyőző megoldás legyen ezen a szinten.

Kizárni természetesen nem lehet, hogy van igazságtartalma a hírnek, de valószínűleg láthat még mindenki ilyen elképzeléseket a következő hónapokban is. A Lautaróval kapcsolatos hírek száma, és részletessége ugyanakkor egyre inkább arra utal, hogy az argentin valóban Barcelonában köthet ki a nyáron.