Coutinho kölcsönzését meghosszabbítaná a Bayern – de adja-e a Barça?

Philippe Coutinho kölcsönszerződése idén június 30-ig szól a Bayern Münchennel, mely azonban meg szeretné hosszabbítani a kontraktust, hiszen a járványhelyzet miatt a szezon is később zárul le.

A Barcelona egy dologban lehet biztos, hogy helyet akar találni Coutinhónak a nyári-őszi átigazolási piacon, lehetőség szerint állandó, végleges helyet, magyarán egy vevőt. Így pénzhez jutna, és megszabadulna a brazil magas fizetésétől is.

A Barcelona a Bayerntől nem remélheti, hogy ezt megteszi, Németországban biztosan nem marad Coutinho, inkább a Newcastle-ben bízik, hogy képes és akar is sokat fizetni érte. A Bayern motivációja ebben a pillanatban csak annyi, hogy addig, amíg tart a szezon, tartsa egyben a keretét, és így Coutinhót is a csapatban. Ez azt jelentené, hogy augusztus végéig, mert addig biztosan eltartana a Bajnokok Ligája.

Ezt lefordítva a gyakorlat nyelvére, a Bayern csak két hónappal szeretné meghosszabbítani a kölcsönszerződést, amivel Coutinho náluk játszhat. Ezért várhatóan kifizetné annak a 8,5 millió eurós éves kölcsönzési díjnak az arányos részét, illetve tovább állná két hónapig Coutinho bérét.

Ez utóbbi az igazán fontos a Barcelonának, mely minden bizonnyal már fizetésképtelenné vált volna a járvány korábbi szakaszában, ha fizetnie kellene a teljes bérét a játékosainak, persze a másfél millió euró plusz sem jön rosszul. Vannak viszont egyéb szempontok, amik szintén számítanak, hogy a Barcelona elfogadja-e a kölcsön hosszabbítását.

Az egyik legfőbb, hogy a Barcelona számára is zajlik tovább a szezon, nem biztos, hogy szerencsés lenne, ha egy döntő időszakban csöppenne vissza a csapat edzéseihez egy jelentősebb, de korábban nem kifejezzen remeklő játékos. Az viszont kockázatokkal is jár, hogy Coutinho ott marad Münchenben: most is sérült, és ha később lesz még egészségügyi gondja, akkor az ellehetetlenítené az eladását is, ami viszont tragédiával érne fel. Illetve illik megemlíteni, hogy a BL-ben a Bayern és a Barcelona találkozhatnak is, ahol Coutinho akár volt csapata ellen okozhat gondokat, bár ennek az esélye éppenséggel így lett volna akkor is, ha rendben lejátsszák a BL-t a tavasszal.

Más oldalról nézve a Barcelonának nagyon jól is jöhet, ha esetleg Coutinhónak jól sikerül a folytatás a Bayernnél, mert úgy könnyebb lenne eladnia.

Magyarán szólnak érvek amellett, hogy a Barcelona fogadja el, hogy a Bayern szeretné a kölcsön hosszabbítását, és ez ellen is, de azért talán több érv jut az előbbi mellett.

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!