Lautaro, Pjanic, Dest… sokan jönnének. De ki fog elmenni?

A Barcelona szakmai vezetése által megálmodott erősítések nem állnak rosszul, a klubnak jó esélye van arra, hogy az előttünk álló hónapok alatt le tudja zárni azokat az ügyeket, melyekbe belekezdett.

Lautaro Martínez nagyon érik, és hiába hívná más klub is, ő Messivel akar játszani. Pjanic a Juventusból hasonló eset, állítólag vinné a PSG is, de őt is az motiválja, hogy a Barcelonánál próbáljon szerencsét. Még extrémebb eset az Ajax szélsője, Sergiño Dest, ő még egy Barçás melegítőt is felvett a napokban, hogy ezzel posztoljon az Instagramon. Vele kapcsolatban egyébként még jóval kevesebb jel mutat arra, hogy a befutók között lesz végül, szemben Lautaróval és Pjaniccsal.

A baj ott lehet, hogy kinek a helyére kerülnek majd ezek a játékosok. Mert, hogy a jelenlegi kerettagok olyan nagyon nem akarják elhagyni a klubot, pedig a vezetés nem marasztalja őket, sőt, sokan kifejezetten átadólistára kerültek. Természetesen lenne olyan, aki elfogadná, hogy távozik, de ez nagyban függ attól is, hogy kinek milyen szerződésbeli viszonyai vannak.

Nélson Semedo például alighanem inkább elfogadja majd, hogy máshol kell játszania, mert jelenleg nem tartozik a legjobban kereső játékosok közé, és két év múlva lejár a szerződése. A tárgyalások pont a játékos magasabb elvárásai miatt szakadtak meg, mert a klub nem akarja megadni neki, amit kér. De vannak olyanok is, akik már megkapták azt a fizetést, amire vágynak, és attól függetlenül, hogy mennyit játszanak, nem annyira keresnek más kihívásokat. A keret alapvetően túlfizetett az európai átlaghoz képest. 

Természetesen igaz, hogy nem lehet általánosítani, nem lehet azt mondani, hogy mindenkinél a magas fizetés, a jó szerződés megtartása a cél, de alighanem akadnak ilyen példák is.

“Nagyon boldog vagyok és jól érzem magam a Barcelonánál, egyértelmű, hogy szeretném folytatni itt. Most még felkészültebb vagyok erre, mint valaha. Boldog vagyok, jó csapat és öltöző jött össze, jó barátaim vannak.” – mondta Arturo Vidal a napokban, akit mindenki eddig garantált távozónak mutatott be.

“Soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő egy futballista számára, de remélem, hogy a Barcelonában leszek jövőre is.” – nyilatkozta Lenglet.

“Amikor aláírsz egy szerződést, az az elképzelésed, hogy ki is töltöd azt az időt, amit aláírtál” – mondta Ivan Rakitic, aki meg van sértődve a klub vezetőire, és állítólag úgy is inkább kitöltené a szerződését, hogy nem sokat játszik jövőre.

De vannak más esetek is, akik nem nyilatkoztak, de a klub örömmel megszabadulna tőlük, mint például Samuel Umtiti. Ő különösen jól járt a korábbi szerződéshosszabbításával, nagyon jól keresőnek számít, ehhez képest ma már messze nem alapember, és a jelek szerint az nem is zavarja annyira, hogy inkább számít tartaléknak, mint kezdőnek.

A pénzügyi kérdéseken felül azt is el lehet mondani, hogy nyilvánvalóan motiváló sokaknak az a státusz, hogy a Barcelonához tartoznak, és ezt nem akarják elveszíteni. Ha azonban nem sikerül meggyőzni azokat, akiktől inkább szabadulna a klub, akkor ez még egy-egy erősítés érkezését is veszélybe sodorhatja, mert mindenki számára nem lesz hely a keretben.

AKCIÓ! Prémium Barçás Sál 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!