Hivatalos Arthur távozása és Pjanic érkezése

Hétfőn hivatalossá vált mind Arthur Melo eladása a Barcelonától a Juventushoz, mind Miralem Pjanic átigazolása fordított irányban. A két játékos a jelenleg futó szezon végén csatlakozik az új klubjához.

Arthurért a Juventus 72 millió eurót fizet, ami még további 10 millió euróval nőhet teljesítményhez kötött bónuszokkal. Ezzel szemben Pjanicért a Barcelona 60 millió eurót ad most, ez pedig további 5 millióval lehet több adott esetben. A fix összegek közötti különbség tehát 12 millió euró, ez az, amennyivel a Barcelona papíron jobban jár.

De az üzlet nem elsősorban erről szól, sokkal inkább a Barcelona jelen évi költségvetésének a kozmetikázásáról. Ebbe a költségvetésbe be volt tervezve több mint 120 millió eurónyi játékoseladás, amiből 70 még hiányzott. Ezt nem is lett volna könnyű megoldani, de valahogyan a Juventussal karöltve sikerült végül Arthurt Torinóba küldeni.

Az átigazolás szakmai motivációi barcelonai oldalról minimum megkérdőjelezhetők, még ha nyilvánvalóan lehet találni érveket Pjanic mellett, Arthurral szemben. De ez ugyanígy fordítva is igaz.

Mindenesetre a tény az, hogy Pjanic 30 évesen a Barcelona negyedik igazolása lesz a soron következő idényre, Trincao, Perdri és Matheus Fernandes után, akikről már korábban megállapodott a Barcelona és elviekben a következő idényben a csapat tagjai lesznek. Pjanic 4 évre ír alá, így ha kitöltené a szerződését, 34 éves lenne a távozásakor. Pjanic megtartja Barcelonában azt a fizetést, amit a Juventusnál is kapott, ami 7,5 millió euró nettó, ez jelentősen több, mint amit Arthur keresett a Barcelonánál, tehát a klub fizetési bértömege tovább emelkedik ezzel az üzlettel.

Újra rajtol a bajnokság! Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!