Braithwaite hat hónap után távozhat a Barçától

A dán csatár februárban érkezett Barcelonába

Martin Braithwaite idén az átigazolási időszakon kívül érkezett 18 millió euróért Barcelonába a Leganés együttesétől, a katalánok ugyanis Dembélé sérülése miatt engedélyt kaptak egy igazolásra és ezt a lehetőséget a dán támadóra használták fel. Fél évvel később távozhat.

Márciusban, Braithwaite leigazolása után ugyanis kitört a koronavírus járvány, felfüggesztették a bajnokságot és ezalatt a néhány hónap alatt Luis Suárez is feltudott épülni a sérüléséből, így a játékosnak már nem volt sok lehetősége bizonyítani, a Bajnokok Ligájában pedig  már nem is állhat csapata rendelkezésére.

Martin Braithwaite nem valószínű, hogy a Camp Nouban marad a következő szezonban – erre utalt az is, hogy a bajnokság utolsó meccsein inkább csak epizódszerep jutott neki. Így könnyen elképzelhető, hogy hat hónap után véget ér a karrierje Barcelonában. Noha számos spanyol csapat érdeklődik iránta, mégis a Premier League tűnik a legvalószínűbb opciónak az átigazolása szempontjából – erről a Mundo Deportivo értesült.

A Barcelonával számos Premier League csapat tárgyal jelenleg, többek között az Everton és a West Ham is. A liverpooliak nagyon jó kapcsolatot ápolnak a katalánokkal, miután korábban Digne és André Gomes is náluk folytatta a pályafutását, a West Ham pedig már akkor is figyelemmel kísérte a játékost, amikor még a Leganés játékosa volt.

Braithwaite februárban lett a Barça játékosa és a Bajnokok Ligájában ezért nem szerepelhet majd, ennek ellenére folytatja a csapattársakkal való edzést és várja a szezon befejezését. A dán csatár 403 percet játszott ebben a szezonban a katalánok színeiben, a Mallorca ellen tudott eredményes lenni.

A koronavírus járvány nagyban meghatározta a labdarúgó barcelonai karrierjét, mert Luis Suárez felépülésével és azzal, hogy Ansu Fati hétről-hétre remek teljesítményt nyújtott, egyre kevesebb lehetőség adódott neki. Barcelonába érkezésekor 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá. Spanyolországból a Real Valladolid, a Real Sociedad és a Sevilla is szívesen a soraiban tudná a támadót. A Barça legalább annyit szeretne kapni a játékosért, mint amennyiért megvette, tehát egy 18 millió euró körüli összeget – azonban nem valószínű, ha jelenlegi gazdasági helyzetben ez reális célkitűzés lenne.

***