Mától ketyeg az óra: el kell tudni adni, hogy jöhessen Lautaro és Eric García

A katalán ‘Sport’ a keddi lap címoldalán hirdeti, hogy megnyitott az átigazolási piac, és innentől kezdve már valóban kapkodnia kell magát a Barcelonának, ha az átigazolási céljait el szeretné érni.

A képlet végtelenül egyszerű, de mégis nehezen kivitelezhető: gyors, és nem alulárazott eladásokra van szükség, hogy a Barcelonának legyen anyagi kerete arra, hogy vásárolni is tudjon. Bartomeu elnök már több interjújában és nyilatkozatában utalt arra, hogy a klubnak nincs forrása arra, hogy ész nélkül igazoljon, és bevételek nélkül nem tud vásárolni.

A helyzet jó oldala, hogy van kit eladni, a rossz oldala viszont az, hogy nem lesz könnyű jó áron és gyorsan eladni a kiszemelteket. Ők a következők: Coutinho, Todibo, Braithwaite, Júnior, Rakitic, Rafinha és Umtiti. Lehetne említeni Dembélét is, őt is örömmel eladná a Barcelona, de egyelőre róla korai szólni, mert még nem gyógyult meg, és amíg ez nem történik meg, gyakorlatilag lehetetlen áruba bocsátani.

És ha a fentiek közül sikerülne eladásokat véglegesíteni, úgy a Barcelona komolyabban foglalkozhatna a vásárlási terveivel. Már biztos Pjanic, Pedri, Trincao és Matheus Fernándes érkezése – közülük nem biztos, hogy mindegyik marad is az első keretben a következő évre. De terv még Lautaro Martínez, hogy legyen támadó utódja Luis Suáreznek, és terv lenne Eric García, aki egykoron a La Masíáról került ki, most a Man. City játékosa, de jövő nyáron lejár a szerződése. Az ígéretes, fiatal középső védőt hosszú távon Gerard Piqué utódjának szánnák Barcelonában, de kérdés, hogy sikerül-e elcsábítani a Citytől, ahol Pep Guardiola egyre több játéklehetőséget biztosít a számára.

De anyagi forrás nélkül biztosan nem lehetséges igazolni, úgyhogy most már valóban a technikai vezetésen van a súly: sikerül eladni játékosokat időben, jó pénzért, vagy sem. Ha nem, akkor az erősítési tervek láthatják kárát.