Koeman közölte Suárezzel: nem számol vele a szezonra

Megkezdődött a Barcelona újjápítése | Suárez lehet ennek az első áldozata

Az elmúlt napokban sok olyan hír napvilágot látott, miszerint Luis Suárez lehet a Barcelona újjáépítésének egyik áldozata, és hétfőn ezt még több hír támasztotta alá. A RAC1 értesülései szerint Ronald Koeman már jelezte is az uruguayi felé, hogy nem szerepel a terveiben. Suárez hat év után távozhat Barcelonából.

Luis Suárez egyelőre a szabadságát tölti, így érte egy telefonhívás Ronald Koemantól. A holland szakember egy rövid beszélgetés során arról tájékoztatta, hogy nem szerepel a jövőre vonatkozó terveiben, és a klubbal közösen megoldást kell találni a távozására. A 33 esztendős támadó szerződése 2021 nyaráig szól, ám a hírek szerint az uruguayi ügyvédeinek a játékos szerződésének felbontásáról kell majd tárgyalniuk. Ez egyelőre nem világos, hogy miként fog kinézni. Suáreznek egy év maradt a szerződéséből, magas fizetéssel, kérdés, hogy ezt hajlandó-e elengedni teljesen vagy részben cserébe azért, hogy szabadon tárgyalhat és igazolhat más klubhoz.

Ronald Koeman tehát már nagyban építi a jövő csapatát Barcelonában. Az edző a Bajnokok Ligája fináléja után Philippe Coutinhót is felhívta, akire viszont elképzelhető, hogy számít majd a jövőben. Ezt egyelőre nem lehet megerősíteni, ám ilyen kiszivárgó információ is van már.

Úgy látszik, Bartomeu elnök szavai, arról hogy mely játékosok vannak biztonságban a folytatást illetően igaznak bizonyulhatnak. A Barcelona első embere azt is elmondta, hogy remek generációja volt a katalánoknak, de néhány olyan játékostól, akik korábban nagyon nagy szerepet töltöttek be a klubnál el kell búcsúzniuk. A szavak után mindez tettekben is megbizonyulhat. Luis Suárez lehet az első ilyen távozó, de valószínűleg nem az utolsó.

Luis Suárez hat évvel ezelőtt 2014-ben igazolt Barcelonába a Liverpool együttesétől. A Barça színeiben 283 mérkőzésen lépett pályára és ezeken a találkozókon 198 gólt szerzett – ezzel a klub történelmének harmadik legtöbb gólt szerző játékosa lett. A találatai mellett pedig 109 gólpasszt is kiosztott.

***