Pedri: „Szeretnék maradni és a világ legjobbjaitól tanulni”

Bemutatták a Barcelona fiatal támadóját

Pedro González López, azaz Pedri tavaly nyáron lett a Barcelona játékosa, ám egy évig még kölcsönben szerepelt a Las Palmasnál. A fiatal támadó a napokban csatlakozott is a klubhoz, túl van az első edzésein és megosztotta első gondolatait is immár Barcelona játékosként a bemutatása után, kiemelve, hogy maradni akar az első csaptanál és élvezni akarja, hogy a legjobbaktól tanulhat.

Pedrit tavaly júliusban igazolta le a Barcelona 5 millió euróért, majd a szezont még a másodosztályban töltötte a Las Palmasnál, ahol a csapata egyik legjobbja volt annak ellenére, hogy még nem töltötte be a 18-at sem. A kanári-szigeteki klubnál 37 meccsen játszott, 4 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott, idén pedig a terveknek megfelelően csatlakozott a Barcelonához, ám a jövője még nem biztos az első keretnél, hiszen a tapasztalatszerzés és biztos játéklehetőség jegyében a klub kölcsönadhatja őt, igaz, Ramón Planes, a klub sportigazgatója szerint a cél egyelőre az, hogy maradjon.

Az első szavak

„Ez volt az álmom kiskorom óta, nem gondoltam volna, hogy megtörténik. Szeretném élvezni és a világ legjobbjai mellett szeretnék fejlődni.”

Az előző szezon

„Egy ilyen klubhoz igazolni olyan dolog, ami nem történik meg minden nap. Nagy vággyal tölt el, hogy tovább fejlődj, de az elmúlt idényben azért próbáltam nyugodt maradni.”

A stílusa

„Olyan futballista vagyok, aki szereti, ha nála van a labda. Iniesta a példaképem és most a legjobbtól akarok tanulni, Messitől, aki most itt van és szeretném, hogy maradjon is.”

A rá nehezedő nyomás

„Le kell venned a válladról az első pillanatban. Lelkesnek kell lenned, hogy élvezz minden napot és hogy minden jól fog alakulni.”

A beceneve – Pedri

„Kiskorom óta használom és szeretem, semmi problémám vele, hogy Pedrinek szólítanak. A családom is így hív.”

Maradni akar

„Az elsődleges opció, hogy maradjak és élvezzem, hogy a legjobbakkal lehetek, de egy transzfert sem zártam még ki teljesen.”

***