Hamarosan feloldódhat a patthelyzet: Messi és a klub le fognak ülni tárgyalni

A City a pole pozícióban Messi leigazolására

Továbbra sem történt előrelépés Messi ügyében péntek koraestére, azonban a katalán és spanyol lapok szerint most már csak idő kérdése, hogy egyeztessen a csapatkapitány a vezetőséggel az elválásról – ugyanis egyre inkább ez a várható forgatókönyv, függetlenül Bartomeu belengetett, esetleges lemondásától. A City közben helyezkedik, hiszen a manchesteri csapat lehet az egyetlen célállomása Messinek.

 

 

Lionel Messi kedden jelentette be hivatalosan a klub felé a távozási kérelmét, ám azóta nem szólalt meg és a szándékairól, a döntésének okairól sem derültek ki további információk. Mivel vasárnap jelenése lenne az edzőközpontban a koronavírus tesztek levételére, hétfőn pedig már edzésen kellene jelentkeznie, ahol nyilván nem fog tudni elbújni a kíváncsi szemek és kamerák elől, várható, hogy addig valamilyen formában legalább a klubbal egyeztetni fog, ha nyilvános szereplésre nem vállalkozik vagy nyilatkozatot nem is fog tenni.  Messi egyelőre nem válaszolt Bartomeu megkereséseire, de a hírek alapján ennek hamarosan vége és mindenképpen beszélni fognak, hogy valamilyen megoldást találjanak a problémára – ám a felek egyelőre elég távol állnak egymástól.

A probléma ugyanis továbbra is az, hogy a Barcelona nem akarja elengedni Messit, ingyen meg pláne nem. A menedzsment részéről Ramon Planes sportigazgató nyilatkozott nyilvánosan a hét közepén Trincao bemutatása után és ő határozottan védte a klub, jelenleg is érvényes álláspontját, miszerint Messivel terveznek továbbra is és a spanyol lapok is arról írnak, hogy a Barcelona érvelése még mindig az, hogy 700 millió Messi kivásárlási ára, ha távozni akar, az ingyen távozás lehetősége nem érvényes idén már.

Utóbbi konfliktus abból adódik, hogy a szerződésében június szerepel, mint ameddig szólnia kellett volna a szándékáról, de a koronavírus miatt csúsztatva befejeződött szezon miatt az argentin és képviselete szerint a határidőnek is ennek megfelelően ki kellene tolódnia.  A pénteki lapértesülések emellett arról is szólnak, hogy Messi nem akar háborúzni a klubbal és békés megoldást szeretne találni a távozásra – kérdés, hogy a fenti, a klub részéről elég határozottan képviselt álláspont ezt mennyiben fogja lehetővé tenni.

A jövőt illetően pedig sok kétségünk ne legyen: ha Messi távozik, csakis a Manchester Citybe fog menni, ahol egyértelműen úgy láthatják az eljövetelét, mint az utolsó puzzle darab helyére kerülését a City BL-győzelmi ambícióihoz. Ha lehet hinni a híreknek, akkor az angolok már beszéltek Messivel és ha Anglia lesz az irány, akkor egész biztosan Guardiolával is beszélni fog Messi – Pep elvileg Barcelonában nyaral, így ez nem igazán lehet jelenleg probléma.

Végezetül látni kell azt is, hogy ha Messit tényleg nem tudja marasztalni a Barcelona, és igaza van az ingyen távozás körüli jogászkodásban, amivel pénzt és/vagy játékosokat tud kérni a Citytől, a klub jó alkupozícióban lehet a tárgyalások során és talán egy jó deal-t is összehozhat (attól persze most gálánsan tekintsünk el, általában mennyire jól üzletel a klub…).

A napokban ennek kapcsán szóba került Bernardo Silva, Gabriel Jesus és Eric Garcia, mint akiket áruba bocsátana az angol klub pénz mellett, ám érdemes fenntartásokkal kezelni ezt, hiszen aligha akarná felégetni a jövőjét a City egyszerre két fontos (Silva, Jesus) játékosa elengedésével. Egyikük vagy másikuk érkezésére lehet esély, de az óriási meglepetés lenne, ha olyan üzletbe belemennének, amiben mindkét játékos szerepel – még ha Messi megszerzéséről is van szó.

***