Luis Suárez egy lépésre a Juventustól

Lionel Messi péntek esti bejelentése, hogy a következő szezonban is a Barcelona játékosa lesz, bizonyos gyanúkat ébresztett fel azzal kapcsolatban, hogy Luis Suárez is a Camp Nouban maradhat, ugyanis az uruguayi Messi közeli barátja. Azonban a két játékos helyzete teljesen különböző és amíg Messi bejelentette hogy kitölti a 2021 nyaráig szóló szerződését, addig Suárez továbbra is a távozására készül.

Luis Suárez minden bizonnyal a Juventus csapatánál fogja folytatni a pályafutását. A hírek szerint a támadó két éves szerződést fog aláírni a torinói csapattal és a fizetése 10 millió euró lesz, ami alacsonyabb annál az összegnél, amit Barcelonában keresett.

A probléma most a Barcelonával kötött szerződés felbontásában rejlik. Suárez szerződése 2021 nyarán jár le, és ez a kontraktus automatikusan megújul további egy évvel, ha az uruguayi a barcelonai mérkőzések több, mint 60%-án játéklehetőséghez jut. A labdarúgó úgy gondolja, hogy emiatt jogosan követelheti a katalánoktól a következő két évért járó fizetését, de hajlandó lemondani a másodikról.

Azonban a Barcelona sem könnyíti meg a transzfert, ugyanis még mindig nem egyértelmű, hogy Suárez fizetését ki kell-e majd fizetniük, illetve emellett valamennyi összeget is szeretnének kapni az uruguayi játékjogáért cserébe – ebből a szempontból ez az átigazolás hasonló lehet majd Rakitic Sevillába igazolásával, ott az andalúzok 1,5 millió eurót utaltak át a Barça bankszámlájára és további 9 millió eurót fizethetnek a játékos teljesítményétől függően. A horvát középpályás szerződése is 2021 nyarán járt volna le, de ebben az esetben a Barcelona nem fizette ki Rakitic számára a hátralévő egy év miatt járó fizetést.

A 33 esztendős támadó iránt a Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid és a Leicester City érdeklődéséről is lehetett hallani, de az előbb felsorolt csapatokkal a tárgyalások jelenleg leálltak, és a Juventusszal folytatott megbeszélések vannak előtérben.

***

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!

fc barcelona maszk