“Bartomeu azt mondta, nincs pénzük leigazolni Depayt”

Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke Twitter üzenetben erősítette meg, hogy a klubja nem kapott ajánlatot Memphis Depayért, hiába írta ennek az ellenkezőjét, sőt számolt be megállapodásról a holland ‘De Telegraaf’.

Aulas minden pletykát cáfolt, bár a keddi nap folyamán korábban katalán lapok is tudták cáfolni a Barcelonánál érdeklődve Depay esetleges átigazolását. Akkor még csak azt lehetett kizárni, hogy megállapodáshoz közel lenne a Barcelona, de a Lyon elnökének nyilatkozata alapján arra is kevés esély maradt, hogy egyáltalán leigazolják a hollandot. Ehhez a Barçának bevételre lenne szüksége.

“Bartomeu azt mondta, nagyon megszenvedték a koronavírust, így nincs elég pénzük arra, hogy leigazolják Memphis Depayt” – mondta Aulas.

Mindez csak a hír egyik fele. A másik az, hogy ha lehet hinni Aulasnak, akkor Depaytól elvonatkoztatva a Barcelonának jelenleg nincs annyi pénze sem, hogy 25-30 millió eurót elköltsön egy középcsatárra, ami alapvetően kizárja azt, hogy Lautaro Martínez neve egyáltalán felmerülhet.

Kérdés, hogy milyen kategóriájú középcsatárral pótolná akkor Luis Suárezt a klub vezetése, kire lenne elegendő forrása a Barcelonának?

fc barcelona maszk