Eric García-transzfer: 15 millió euróra növelt ajánlat

Amennyiben lehet hinni a Mundo Deportivónak, újabb ajánlatot küld a Barça a Manchester City részére Eric García játékjogáért: az új összeg 15 millió euró. Ez azt jelentheti, hogy a klubvezetés továbbra sem mondott le a fiatal középső védő idei megszerzéséről, de a lehetőségei továbbra is nagyon korlátozottak. A ‘B’ terv még mindig él, miszerint ha nem sikerül megegyezni az angolokkal, akkor jövő nyáron ingyen igazolná le a védőt az FC Barcelona.

A lap szerint a Barça a héten egy új, 15 millió eurós ajánlatot nyújt be Eric Garcíáért a Manchester City számára. A La Masíaban nevelkedett középhátvéd nyitott a visszatérésre, de még egy évig szerződés köti az angol egyesülethez, emiatt az idei klubváltáshoz nem elegendő csak a játékossal megegyezni.

Az ajánlat sikerességéről azonban nem könnyű nyilatkozni, mert az álláspontok még mindig távoliak lehetnek. Az első katalán ajánlat 10 millió euróról szólt, míg a City 22 millió eurót kért. Most emelné az összeget a Barcelona további 5 millióval, de a manchesteri klub kérdés, enged-e az elvárásaiból. Eric Garcia maga sem zárkózna el még egy évtől a Premier Leagueben, de az elmúlt szezonban játszott perceket kevesellte, ráadásul Aké megszerzése mellett még José Giménez leigazolása is képben van az angoloknál, ami nem kecsegtet sok lehetőséggel a fiatal középhátvéd számára.

Barcelonában viszont a jövő kecsegtető lehet számára, hiszen Gerard Piqué már 33 éves, a Barcelona tulajdonképpen az utódját keresi.

***

fc barcelona maszk