Pedri, Trincao, Riqui… akiknek örülni lehet

Korai még sztárokat látni a fiatalokban, de a jelenlegi és főleg a közelmúltbeli Barcelonából annyira hiányoztak a fiatalok és a reményteljes fiatalok, hogy most, hogy végre akadnak, mindenki sokkal jobban figyeli őket.

Ezt a három játékost a Nástic elleni nyitány után a teljesítményük miatt is dicsérik a lapok Spanyolországban, és akkor még fontos rögzíteni, hogy Ansu Fati nem játszhatott sérülése miatt. De ő meg a spanyol felnőtt válogatottban mutatta meg, hogy 17 éves kora ellenére nem volt túlzás Luis Enriquétől, hogy már most behívta a felnőtt keretbe, mert a csapat egyik legjobbja volt.

Ricard Puig

Puig már nem lesz ismeretlen senki számára az új Barcelonában, de megváltozik kicsit a kép előtte, mert Ronald Koeman más játékrendszert fog alkalmazni, mint elődei. A 4-3-3-nak egy időre vége lesz Barcelonában, legalábbis alap esetben, és ez nem kedvez Puig-nak, mert ő egy klasszikus támadó középpályás, nagyon hasonló poszt ál neki a legjobban, mint Andrés Iniestának. Koeman 4-2-3-1-es rendszerében adott esetben játszhat a két szűrő poszt egyikén vagy valamelyik szélső poszton is, de olyan poszt, amit ő megszokott, most nem lesz. A Nástic ellen De Jonggal párban játszott szűrőként, ezúttal is volt benne dinamika, kérte a labdát, hozott frissességet a játékba. Nem vallott szégyent. De hosszú távon lehet majd látni, hogy mekkora hátrány számára a váltás a játékrendszerben, mennyire tud a csapat hasznára lenni, ha máshol kell játszania, mint eddig.

Pedri

A még csak 17 éves Pedrivel kapcsolatban továbbra is állítja a Barcelona, hogy a játékos nem eladó, és kölcsönbe sem megy sehová, de kérdés, vajon játszhat-e majd eleget. A Nástic ellen semmiképp nem vallott szégyent, és ő Puig-hoz képest előrébb játszhatott, Messi mellett, középen és a szélen. És ahhoz képest, hogy még csak 17 éves, nagyon bátran futballozott. Még látszik, hogy nem kész játékos, nem mindig hoz jó döntéseket, de mentálisan nagyon erősnek látszik, meri végrehajtani amit elképzel, és ennek is köszönhető, hogy ilyen fiatalon sem szeppen meg a sztárok oldalán. Ha több támadó poszton is bevethető lesz, és csakugyan marad, akár már idén is hasznos kiegészítő ember válhat belőle.

Trincao

Még ő sincs 21 éves, tehát Pedrihez képest például valamivel idősebb, de ez látszik is az érettségén és a fizikumán. A portugál elsősorban szélső játékos lenne, de a tudósítások kiemelik a fizikumát, erejét, és azt, hogy nem ragad oda az oldalvonalhoz, hanem bátran cselez arra, amerre a legtöbb esélyt látja. Nem lesz könnyű dolga, még ha jól is kezdett: leginkább a jobb oldalon érzi jól magát, Messivel kérdés, hogy mennyivel ütik majd egymás posztját, és még rajta kívül ott lehet Dembélé is – ha egészséges. De Trincao azt ígérte, hogy “én egyszerűen én leszek”, azaz nem foglalkozik majd azzal, hogy ki mindenki pályázik még helyre a Barcelonában, ő a maga módján megpróbál helyet szerezni a csapatban. Ez pedig a lehető legjobb hozzáállás.

fc barcelona maszk