Semedo 30 millió euróért egy lépésre a Wolverhamptontól

Elsősorban pénzügyi motivációk miatt Nelson Semedo egészen közel áll ahhoz, hogy elhagyja a Barcelonát, és a Wolverhamptonnál folytassa Angliában. A Barcelona a 19 éves Sergiño Dest-et vagy a brazil Emersont hozhatja a Betistől, utóbbi részben már eddig is a klub játékosa volt.

Semedo átigazolása nagyon sokszor felmerült már az elmúlt idényben is, mivel a Barcelona egy jól értékesíthető játékost látott a portugálban, mindemellett akinek 2022-ben lejár a szerződése, és lényegesen többet szeretne keresni. Mivel a Barcelona ezt korábban is vonakodva adta volna meg a számára, és a jelenlegi anyagi helyzetében ez még inkább igaz, ezért dönthetett most úgy, hogy elfogadja a Wolves ajánlatát.

Annyiból feltétlenül megkérdőjelezhető a döntés, hogy Semedo a tavalyi, sikertelen csapatból feltétlenül a jobban teljesítő játékosok közé tartozott. De nem is elsősorban szakmai okai lehetnek az ügynek, még ha ezt nem is ismeri majd el a klubvezetés. Ám az egyre jobban látható, hogy a Barça technikai vezetése gyakorlatilag képtelen pénzzé tenni azokat a játékosokat, akiket szakmai szempontokból kellett volna, ezért kerülhet terítékre most a könnyebben értékesíthető Semedo.

Az átigazolást több sajtótermék egymástól függetlenül szinte biztosnak minősíti, de még teljesen nincs lezárva a transzfer. A Barcelona például könnyen lehet, hogy a végső igen előtt biztosítani szeretné a maga számára, hogy vagy Sergiño Dest, vagy Emerson már most a csapathoz kerül. Dest Koeman edző egyik kiszemeltje volt, mindössze 19 éves, de nagy jövőt jósolnak neki, a Bayern München is örömmel elhozná Hollandiából. A Barça bízhat az Ajaxszal fennálló nagyon jó kapcsolataiban, de ettől függetlenül Dest nem kerülne sokkal kevesebb pénzbe, mint Semedo.

Olcsóbb megoldás lenne a brazil Emerson, akit a Betis és a Barça együtt vásároltak meg és jövőre kerülne át a katalán csapathoz. Eddig a Betisben játszott, és megfelelően fejlődött is, mindössze 21 éves.  Nem megerősíthető ebben a pillanatban, de elképzelhető, hogy a Barcelona bír egy olyan záradékkal a két klub közötti megállapodásban, hogy mindössze 3 millió euró fejében előre hozhatja a futballista klubváltását.

Amennyiben Semedo átigazolása lezárul, szinte biztos, hogy a fenti két játékos közül igazolná le az egyiket a Barcelona.

barcelona maszk