Suárez sok fordulat után… az Atléticóba igazol

Luis Suárez várhatóan napokon belül az Atlético Madrid játékosa lesz, legalábbis kedden későn este úgy tűnik, hogy megállapodás született a Barcelona, az Atlético és a futballista között. Kedden nap közben nagyon nem úgy nézett ki, hogy ez bekövetkezhet.

Hétfőn az már nyilvánossá vált, hogy a Barcelona és Suárez megállapodtak egymással abban, hogy Suárez elengedi a 2020-2021-es szezonra szóló fizetése egy részét (azóta kiszivárgott hírek alapján a felét), cserébe a Barcelona sem kér pénzt az átigazolásáért. Suárez tehát megkapja a szabad kártyát, bárkivel tárgyalhat és megállapodhat.

Pontosabban majdnem bárkivel. A megegyezésnek volt egy olyan részlete, melyben a Barcelona kijelölt klubokat, amelyekbe nem igazolhatott Suárez ingyen. A listán nem lehet tudni, hogy milyen csapatok szerepeltek, de az Atlético Madrid nem volt rajta. Ezek után derült ki, hogy Suárez az Atlético Madridba tart, mely nettó 9 millió eurós fizetést kínált számára évente, két éves időtartamra. Ezt követően kapott észbe a Barcelona vezetése Bartomeu elnökkel együtt, hogy az talán mégsem elfogadható, hogy részben még fizeti Suárezt a Barcelona a soron következő szezonban – hiszen az eddigi fizetése felét továbbra is állja -, mindeközben Suárez egy közvetlen riválist erősít mindhárom fronton, ahol a Barcelona is elindul a trófeákért. És pénzt nem kap a transzferért a klub.

Ezt követően vétózta meg a korábbi megegyezést a Barcelona, és követelt átigazolási díjat az Atlético Madridtól, ha Suárez tényleg hozzájuk igazol. A Barcelona döntésének hatására Suárez is igen mérges lett, az Atlético pedig már igyekezett kihátrálni az ügyletből, mert átigazolási díjat nem kívánt fizetni.

A megállapodás végül késő estére született meg, mely szerint az Atlético Madrid továbbra sem fizet most egy fillért sem Suárezért a Barcelonának, de bizonyos feltételek teljesülése esetén már fog fizetni az uruguayiért. Ennek a mértéke egyelőre nem nyilvános, de az átigazolás hamarosan lezárulhat.

fc barcelona maszk