Kihirdették a 2020/21-es szezon keretét

Hivatalosak a mezszámok | 24 fős keret

Az FC Barcelona a keddi nap folyamán kihirdette a 2020/21-es szezon játékoskeretét. 24 fővel vág neki az idénynek a katalán klub, így már mindenkinek megvan a mezszáma, van néhány változás is.

Hétfő éjfélkor hivatalosan is lezárult a nyári átigazolási időszak, ezzel együtt ki is hirdették a Barça keretét. Két játékos lett az első csapat tagja azok közül – Ansu Fati után -, akik eddig a B-ben játszottak. Név szerint Ronald Araujo és Riqui Puig. Az uruguayi középhátvéd már a mögöttünk hagyott szezonban is pályára lépett hat alkalommal, illetve ebben az idényben is játszott a Celta Vigo és a Sevilla ellenében. Miután Ivan Rakitic távozott, a 4-es mezszám gazda nélkül maradt, ami végül Araujóé lett. Szintén ez a szám állt anno Ronald Koeman hátán is a Barcelonában.

Riqui Puig szintén az első keret tagjává vált, aki az előző szezonban 12-szer játszott a nagyokkal. Épp ez a szám fog állni a hátán is a fiatal középpályásnak. Habár Inaki Penát nem nevezték hivatalosan az első csapatba, ő is Messiékkel fog edzeni, legalábbis addig biztosan, amíg Ter Stegen nem épül fel a sérüléséből.

Rakitic mellett Suárez is távozott, akinek a mezszámát Braithwaite örökölte meg, mitagadás nem lesz egyszerű dolga a dánnak, hogy méltó örököse legyen… Braithwaite régi mezszámát, a 19-est Matheus Fernandes kapta, aki az elmúlt idény második felét kölcsönben a Valladolid együttesében töltötte, miután januárban leigazolta a Palmeirastól a katalán klub.

Íme a teljes sorminta a 24 fős keretről:

***

barcás maszk