Dembélé és Umtiti: a Barça elengedte volna őket, ők mégis maradtak

Hónapokat hagynak ki, de egyelőre még a csapat tagja a két játékos

Ousmane Dembélé olyan ajánlatot is visszautasított az idei átigazolási szezon hajrájában, mint amilyen a Manchester Unitedé is volt. És azzal, hogy nem igazolt el, megakadályozta Memphis Depay Barcelonába való szerződését. 

Ronald Koeman közölte a franciával, hogy ugyan számol vele, de talán nem a leginkább meghatározó játékosok között, mivel rajta kívül hat másik támadó is a csapat tagja (Messi, Griezmann, Trincao, Coutinho, Ansu Fati, Pedri). Dembélé három éve igazolt a Barcelonához, és ez idő alatt számolatlanul sok sérülést szenvedett el, hosszú távon gyakorlatilag nem lehetett építeni rá. Így keveset is játszott, de ebben szerepe volt a fegyelmezettség hiányának is. A Barça az átigazolási időszak végén ajtót nyitott előtte a távozásra, de a francia ezt visszautasította, inkább úgy döntött, hogy marad a klubnál, pedig az ő távozása segíthette volna elő Depay szerződtetését.

Bartomeu a keddre virradó éjszaka 00:30 körül hagyta el a klub irodáit még néhány vezetőségi taggal. Nem sikerül sem Eric García, se Depay leigazolása, mivel nem sikerül eladni se Dembélét, sem Umtitit. Ez azért is baj, mert a Barçának Dembélé sok pénzbe került, magas a fizetése, ehhez képest viszont nagyon ritkán volt bevethető. Ez az összkép pedig nem néz ki jól, ha pedig végre felüti a fejét egy vásárló klub, akkor a Barcelona nyitottságot várt volna Dembélétől.

Umtiti szintén azon játékosok közé tartozik, akikre nem számít Koeman, de a francia középhátvéd nem játszott az előző szezon utolsó másfél hónapja során egyetlen mérkőzésen sem sérülés miatt. Nála is megpróbálta elérni a klub, hogy távozzon, de végül ez a terv sem sikerült.

Érdekes lesz mindkét játékos helyzete abból a szempontból nézve: Dembélé azért időről időre várhatóan kap majd lehetőséget, Umtiti esetében ez nagyon ritkán fordulhat elő, ha egyáltalán bírja a térde a csúcsterhelést. Kérdés, hogy a téli átigazolási időszakban előkerül-e újból a távozásuk kérdése, mert ha tartósan nem fognak játszani, ez könnyen elképzelhető.