Eric García-transzfer: 2 millió eurón múlott a megállapodás

Januárban ismét megpróbálkoznak majd a katalánok a védő leigazolásával

Sem Eric García, sem Memphis Depay nem igazolt Barcelonába a koronavírus járvány miatti meghosszabbított nyári átigazolási időszak utolsó napján. Távozók viszont akadtak, ahogyan arról már korábban is beszámoltunk Rafinha a Paris Saint- Germain játékosa lett, Todibo pedig a Benficánál fogja tölteni a következő két szezont kölcsönben.

A Barcelona és a Manchester City már több héten keresztül tárgyaltak egymással Eric García esetleges klubváltását illetően, de a kemény tárgyalások csúcspontja csak a hétfői napon következett. A katalánok utolsó ajánlata a fiatal védő szolgálataiért cserébe 10 millió euró volt, azonban különböző bónuszok teljesülése esetén az előbb említett összeg további 8 millió euróval emelkedhetett volna a későbbiekben. Ez az ajánlat azonban a manchesterieknek nem volt elég, a fix összeggel (10 millió euró) elégedettek voltak, de ugyanennyit szerettek volna kapni változókban is.

A Barça nem szeretett és nem is tudott volna ennél magasabb összeget kiadni Eric Garcíáért, azt a szempontot is figyelembe véve, hogy a játékos szerződése a jövő nyáron lejár. Így, hogy nem sikerült leigazolni a labdarúgót már megvan a B terv is: télen újra megpróbálkoznak majd García szerződtetésével és amennyiben ez ismét sikertelen lenne, akkor nyáron ingyen érkezhetne.

A Barcelona tehát továbbra sem tesz le Eric García leigazolásáról és ezt a játékos is pontosan tudja. Arról sem feledkezzünk meg, hogy a tehetség korábban már visszautasította a Manchester City szerződéshosszabbítási ajánlatát, emiatt sem kapott sok játéklehetőséget Pep Guardiolától az elmúlt időszakban és ez minden bizonnyal a jövőben sem fog változni. Az angol klub előzetesen 30 millió euróra becsülte García értékét, ezt az összeget végül csökkentették 20 millió euróra, de a feleknek így sem sikerült megegyezniük egymással az átigazolás kapcsán. Folytatás januárban…

***