Depay még vágyakozik Barcelonába… és Eric Garcia is téma lehet januárban

A Barcelona fő átigazolási céljai egy középső védő és egy középcsatár voltak, végül azonban egyikből sem lett semmi. Mindenki tudja azt is, hogy a Barçának nem volt már pénze Lautaro Martínezre, de az olcsóbb Depay sem jött össze végül.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kivételesen hamar beköszönő téli átigazolási időszakban ne merülhetne fel újból a téma. Mert hogy Depay szerződése jövő év júniusában lejár, és ő maga is keresi a lehetőségeket, az ajánlatokat. Barcelonába pedig nagyon akart volna jönni.

“Valójában már minden készen állt. De hamarosan itt lesz a januári átigazolási időszak. Meglátjuk majd, hogy mit hoz. Nem mondom, hogy biztosan elmegyek a Lyonból, de talán lesznek újabb ajánlatok az irányomban.”

Miután gazdagabb nem lesz januárig a Barcelona, az szinte biztos, hogy maximum Depayra lesz pénze, nagyobb névre nem. De a támadó posztoknál még nagyobb is a mozgástere Ronald Koemannak, hiszen itt várhatóan klasszikus 9-es nélkül fog felállni addig, legalábbis nehéz elképzelni, hogy Braithwaite gyakran feltűnne majd a kezdőcsapatban. De a védelemben középső védőből mindenképpen kell kettő, és a holland edző Lenglet, Piqué és Araujo mellett nagyon mással nem számol. Ezért Eric Garcia, aki szintén nem igazolt a Barcelonához az utolsó napokban, jó eséllyel fel fog tűnni a jelöltek között újra januárban. Garcia szerződése is lejár ugyanis jövő júniusban Manchesterben

A kérdések megoldása azonban attól is függ majd, hogy kik irányítják majd januárban a Barcelonát. Október végén referendumot fognak tartani a klubvezetés maradásáról vagy távozásáról. Ha Bartomeu túléli a referendumot, ugyanaz a csapat fogja kezelni az átigazolásokat is, amelyik eddig. Ha azonban a sociók elküldik az elnököt, akkor még az is kérdés, hogy mikor tartják majd az előrehozott választásokat. Így lehetséges, hogy az ideiglenes klubvezetés fog irányítani januárban, mert addig nem rendezik meg az elnökválasztást, de az is lehet, hogy már egy újonnan megválasztott klubvezetés. És a fenti célok nagyon nagy részt függenek majd ettől a körülménytől is.