Ansu hosszabbítása jól halad, de az új elnökségnek kell majd lezárni

A játéktól egy időre el kell búcsúznia Ansu Fatinak a múlt hétvégén elszenvedett térdsérülése miatt, de benne van a pakliban, hogy mikorra visszatér, már egy új szerződéssel teheti meg ezt.

A támadónak ugyan még az idény elején emelték a fizetését és 400 millió euróra nőt a kivásárlási ára is, a korábbi szerződésének a lejárati idején nem tudtak változtatni. Annyira, hogy ugyan Fati korábban hiába írt alá 2022-ig, ami ráadásul a klub részéről megoldható lett volna két évvel, 2024-ig, ez nagyon úgy tűnik, hogy érvénytelen, mert amikor ezt Ansu aláírta, még nem volt 18 éves.

Így most csak 2022-ig szól a szerződése, ezen pedig mindenképpen változtatnia kell a Barcelona vezetőinek, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a Bissau Guineában született futballista a Barça talán legértékesebb, legszebb jövő előtt álló játékosa. Akitől nem titkoltan azt remélheti a Barcelona, hogy Lionel Messi után, szintén saját nevelésként a csapat elsőszámú sztárja, húzóembere lesz.

Ezért hiába a klub rossz anyagi helyzete, az nem lehet kérdés, hogy ha van játékos, akit mindenképpen meg kell tartani, az Ansu Fati. Ennek figyelembe vételével tárgyal a klub technikai vezetése a játékos menedzsmentjével, utóbbit már a portugál sztárügynök, Jorge Mendes vezeti.

A Barcelonának most azonban már mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy hosszú időre magához kösse Fatit, hiszen az új kontraktust igazítani kell a játékos keretbeli státuszához, és ahhoz is, hogy milyen jövőkép lebeg előtte – látva a 18 éves koráig mutatott játékát. Ezzel együtt a tárgyalások nem haladnak rosszul – ezt a Ramon Planes vezette technikai vezetés viszi, ők egyelőre pozícióban maradhattak, hiszen csak az elnökség mondott le. Megállapodásról még korai lenne beszélni, de ami kiszivárgott, az alapján bőven lehet esélye a Barcelonának, hogy záros határidőn belül megállapodjon a futballistával. Amennyiben ez sikerül, várhatóan nem csak a játékos fizetése és a szerződés hossza változik, hanem a kivásárlási ára is tovább emelkedhet a 400 millió euróról.

Más kérdés, hogy az előkészített tervezetre áldását kell adja majd a klub új vezetése is, figyelembe véve a klub aktuális gazdasági helyzetét.