Eric García érkezése egyre nehezebbnek látszik januárra

A City továbbra sem enged a kért összegből

Mint ismert, a Barcelona nyáron érkezett vezetőedzője, Ronald Koeman a koronavírus járvány miatt meghosszabbított nyári átigazolási időszakban szeretett volna igazolni egy középsőhátvédet és egy csatárt is, végül ezek közül egyik sem jött össze. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a katalánok télen újra megpróbálkoznak Eric García megszerzésével, ez azonban közel sem egyszerű feladat.

Annak az esélye, hogy a fiatal védő még a téli átigazolási időszakban Barcelonába igazoljon, továbbra is szerény, elsősorban anyagi okokból. A Barça számára az egyik legfontosabb cél egy középhátvéd szerződtetése, ám a Manchester City azonban továbbra sem hajlandó engedni abból a 20 millió eurós összegből, amelyet már a nyáron is kértek Eric García szolgálataiért cserébe.

A 19 esztendős játékos szerződése idén nyáron jár le, ennek ellenére a City továbbra sem enged a Garcíáért kért összegből. A Barcelona terve a sikertelen nyári próbálkozás után az volt, hogy a téli átigazolási időszakban majd piaci áron alul tudja megszerezni a hátvéd játékjogát. Az angol klub részéről is alapvetően elvárható lenne, hogy engedjen az igényeiből, hiszen télen lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy némi összegért cserébe váljanak meg a labdarúgótól. Ennek ellenére, egyelőre nem engednek a kért összegből.

Pep Guardioláék úgy gondolják, hogy egy 10 millió eurót és ugyanennyi búnuszt tartalmazó ajánlat reális elvárás lenne a védőért cserébe, így egyelőre még nem változtattak az álláspontjukon. A Citynél továbbra is számítanak Eric Garcíára, és nem szeretnék, ha az esetleges eligazolásával gyengülne a csapatuk védelme – így a fiatal tehetségnek minden bizonnyal nyárig várnia kell, hogy visszatérjen Barcelonába, amennyiben a manchesteriek nem csökkentenek majd az igényeikből.

A katalánok anyagi forrásai elég szűkösek jelenleg, így aligha engedhetik meg maguknak, hogy nagyon pénzeket költsenek új játékosokra, főleg egy olyan labdarúgó esetében, aki nyáron ingyen érkezhetne majd. Ráadásul ezen kívül még az is megnehezíti a Barcelona dolgát, hogy néhány játékos távozása nélkül szinte lehetetlen elképzelni, hogy új játékosok igazoljanak a csapatba. És ha sikerülne is jól tárgyalni, akkor is minden átigazolással kapcsolatos döntést majd a megválasztott új elnökségnek kell majd megerősítenie, lezárnia.

Amennyiben nem igazolna új védő a Barçához januárban, az azért probléma, mert a felnőtt keretben csupán három egészséges középhátvéd van jelenleg: Gerard Piqué, Clément Lenglet és a fiatal Araújo. Umtiti állapotáról nem lehet megalapozott véleményt írni.