Eric García nem lesz januárban a Barcelona játékosa

Az elnökjelöltek nem adták áldásukat az igazolásra

Gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Manchester City védője, Eric García nem igazol a télen Barcelonába, miután az elnökjelöltek nem adtak erre engedélyt egyhangúlag a klub átmeneti elnökségét vezető Carlos Tusquetsnek. Garcíának lejáró szerződése van, így a nyáron, ha nem változik semmi, ingyen érkezhet a klubhoz.

Eric Garcíával a hírek szerint már egy jó ideje teljes a megállapodás, ám a nyáron nem engedte el őt még a City, most télen pedig az átmeneti elnökség nem kap rá felhatalmazást, hogy meg tudjon állapodni a manchesteri klubbal a leigazolásról. A felhatalmazást az elnökjelöltek, Laporta, Font és Freixa adhatták volna meg a Barcelona ideiglenes vezetőségének, ám a mai, Carlos Tusquetsszel történő egyeztetésükön a kivárás mellett döntöttek.

„Nem adhatunk szabad kezet a menedzsmentnek arra, hogy ilyen döntéseket hozzanak. Elmagyarázták nekünk a lehetőségeket és a számokat, és ezek alapján mindannyian úgy döntöttünk, hogy ha egy olyan játékosról beszélünk, akinek lejár a szerződése, akkor várnunk kell és a hivatalba lépő elnökség dönt róla. Most átigazolási díjat kellene érte fizetnünk és a fizetését is máris állnunk kellene, ezt az igazolást viszont csak a klub pénzügyi helyzetének teljes ismeretében lehet csak megtenni” – adott magyarázatot Joan Laporta a döntés hátterére.

Elnökválasztás: Hivatalos a halasztás, március 7-én lehet voksolás

Többször írtunk már róla, hogy a Barcelona elsőszámú átigazolási célpontja egy középső védő és a prioritás Eric García, ám az elnökválasztás elhalasztása mellett ez az ügy is tolódik és ez azt is jelenti, senki nem fog érkezni januárban a klubhoz.

***