Egy belső jelentés alkalmatlannak minősíti a top meccsekre Umtitit és Minguezát

A katalán TV3 hozzájutott egy belső jelentéshez, amit a Barcelona technikai vezetése készített azzal a céllal, hogy alátámasszák Eric García leigazolásának szükségességét még a téli átigazolási időszakban.

Maga a jelentés legkevésbé Eric García szempontjából érdekes, mert őt pusztán megoldásnak kínálja a technikai vezetés a problémákra, amelyekkel Ronald Koeman edző küzd. Az érvek pedig, hogy miért kellene leigazolni a védőt már most, fél évvel a manchesteri szerződésének lejárta előtt, leginkább a jelenlegi középső védők helyzetéről szólnak. A jelentést Ramón Planes technikai igazgató írta alá.

A jelentés szerint Gerard Piqué áprilisig nem lesz bevethető, vele tehát nem lehet számolni egyelőre, mint erősítéssel a védelembe. Samuel Umtitiről azt írja a jelentés, hogy “nagyon nehéz elképzelni játszani a legnehezebb meccseken, amellett, hogy a sérülései miatt egyébként sem megbízható, ezért nem jelent garanciát a szezon kulcsfontosságú időszakára.”

Óscar Mingueza más okból, de hasonló minősítést kapott, róla azt írja a jelentés, hogy “nem felkészült a legnagyobb próbatételekre, közepesen nehéz mérkőzésen vethető csak be biztonsággal.” A jelentés arról is ír, hogy a B keret középső védői, Mingo és Igor is sérültek hosszú időre, így rájuk sem építhet Koeman.

Clement Lenglet-ről és Ronald Araújoról ír úgy a jelentés, hogy használhatók a legfontosabb mérkőzéseken is, azonban az nyilvánvaló, hogy ők kevesen vannak, és szükség lenne Eric Garcíára, hogy teljesebb legyen a védelem a legfontosabb tavaszi mérkőzésekre.

“Olyan piaci lehetőség a megszerzése, amit nem lehet kihasználatlanul hagyni, mert ritkán adódik ilyen esély. Nagy hiba lenne nem kihasználni és pusztán sportszakmai felelősségből úgy érezzük, kötelező kérnünk a szerződtetését” – szól az érvelés a technikai vezetéstől.

A jelentés másrészről ír a nyári átigazolási időszakról is, amikor ők eladnának három játékost, Junior Firpo, Samuel Umtiti és Neto Murara személyében. Ennek részben teljesítménybeli okai, részben anyagi okai vannak, az eladásukkal ugyanis csökkenthetők a keret fizetései.