A kudarcok után: Laporta – Koeman találkozó

Csütörtökön délben együtt ebédelt Joan Laporta klubelnök és Ronald Koeman vezetőedző, ahol a fő téma a csapat legutóbbi időszakban mutatott hektikus formája lehetett, amivel szinte biztosan a bajnoki cím is elúszott.

Az elnök és az edző állandó kapcsolatban voltak amióta Laporta a klub elnöke, tehát ilyen szemszögből egyáltalán nem kirívó az, hogy volt egy személyes találkozójuk. A szituáció azonban egészen más most, mint volt korábban, hiszen a Barcelona nem tudott nyerni a Granada, az Atlético Madrid és a Levante ellen sem, ezekkel az eredményekkel pedig nem maradt elvi esélye arra, hogy bajnok legyen.

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

A kiszivárgó információk szerint Laporta nem fog – nyilvánosan – döntést hozni az edző maradásáról addig, amíg tart a bajnoki szezon, de a mai találkozó azért is fontos lehet neki, hogy milyen válaszokat ad Koeman a kudarcok okaira, és hogy milyen erőt lát benne a jövőre tekintettel. Azt lehet tudni, hogy a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem biztos a holland szakvezető posztja a jövő évre, a Liga véghajráján túl ezt támasztja alá az is, hogy Laporta nyilvánosan egyszer sem jelentette ki, hogy Koeman maradna az edző a jövő évre.

A megbeszélésen ott volt Rafael Yuste sportszakmai ügyekért felelős alelnök is, és ettől függetlenül a jövő évi szakmai tervezés már régóta folyamatban van Mateu Alemanyval és Ramón Planesszel.