Szinte biztos, hogy Koeman nem folytatja a Barçában

Vasárnap esti friss információ alapján nagyon valószínűnek tűnik, hogy Ronald Koeman nem maradhat a Barcelona edzője a soron következő szezonban.

Roger Saperas újságíró a RAC 1 rádióállomás ‘Tu Diràs’ című műsorában elmondta, hogy értesülései alapján nagy meglepetés lenne, ha végül nem kerülne sor edzőváltásra a Barcelonánál – annak ellenére is, hogy Laporta jó hangulatú beszélgetést tartott az edzővel még a múlt héten. Az elképzelt új edző személyéről még nincs kiszivárgó hír.

“Koeman maradása egy hajszálon múlik csak, és ha nem történik valami csoda, akkor nem folytatja a Barçában a szezon végén. A döntést 99%-ban meghozták. Értékelik az elvégzett munkáját, és azt is, hogy a klub nagy alakja. De van két faktor, ami sokat nyom a latban: az egyik, hogy nem Laporta saját választása, akinek nagyon világos ízlése, elképzelése van… és ebben a tekintetben nagyon sokat számítanak az elmúlt mérkőzések, és a mérkőzéseken mutatott játékfelfogás, amikor a Ligáért harcolt a csapat.”

“Azt már tudjuk, hogy Laporta nagyon dühös volt a Granada elleni meccs után, amihez hozzá kell adni az Atlético, a Levante és a Celta elleni meccseket. Laporta nem akarta destabilizálni az öltözőt, amikor minden eldől a bajnokságban, de most már kirajzolódni látszik a döntés.”

“Most eldöntöttnek tűnik, hogy Koeman nem folytatja a csapat élén a következő szezonban.”

Fontos megjegyezni, hogy a Barcelona előző vezetése még úgy kötött szerződést Koemannal, hogy nem vette számításba, egy éven belül új klubvezetés kerül hivatalba, és két éves szerződést kötöttek a hollanddal. Koeman szerződésében nincs olyan opciós joga sem a jelenlegi vezetésnek, hogy egyoldalúan szerződést tudjon bontani az első év végén. Így edzőváltás esetén a Barcelonának legjobb esetben is a jövő évi bér egy részét ki kell fizetnie majd Koemannak, de az is benne van a pakliban, hogy a teljes bért.