A klub Griezmann, Busquets, Piqué és Roberto fizetését is csökkentené

Amennyiben ebbe nem mennek bele, az a távozásukat eredményezheti

A Mundo Deportivo információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a klub hamarosan beszélni fog Busquetsszel, Piquével, Sergi Robertóval és Griezmannal, hogy megállapodjanak egy fizetéscsökkentésben, mert a jelenlegi keresetük nem felel meg az ebben a szezonban nyújtott teljesítményüknek. Amennyiben ezt nem fogják majd elfogadni, akkor az könnyen a távozásukat eredményezheti.

A Mundo Deportivo szerint a fent említett négy játékos már nem tartozik az ‘érinthetetlen’ kategóriába. Ha tavaly Arturo Vidal, Rakitic vagy Suárez távozott Barcelonából még Bartomeu elnöksége alatt, akkor most Joan Laporta az a személy, aki le akar ülni beszélni Gerard Piquével, Sergio Busquetsszel, Sergi Robertóval és Antoine Griezmannal. A klub szándéka egyértelmű: a négy játékos vagy beleegyezik abba, hogy csökkenti a fizetését, amely nem felel meg az idén nyújtott teljesítményüknek (bár ez Busquets esetében vitatható, hiszen meglehetősen jól teljesített), vagy távoznak.

A La Vanguardia a keddi számában ugyanerről a hírről számol be. Már nincsenek nagyon olyan játékosok, akik ‘érinthetetlenek’ lennének. Laporta és csapata (Rafa Yuste, Mateu Alemany és Ramón Planes) úgy vélik, hogy fel kell rázni és meg kell erősíteni az együttest, amelyen az elmúlt években a hanyatlás jelei is láthatóak voltak. Griezmann, Piqué, Busquets és Roberto mellett vannak olyan játékosok is, akik nagy valószínűség szerint távozni fognak majd nyáron a klubtól.  Neto, Junior Firpo, Umtiti, Coutinho, Pjanic, Braithwaite, Matheus…., és a kölcsönben szereplő játékosok, például Aleñá esetében is ez a helyzet, akiknek nagyon szerények az esélyeik a maradásra.

A cél az, hogy nagyjából tíz-tizenkettő játékos távozzon és az új igazolásokkal a Barcelona ismételten egy erős, versenyképes csapat legyen Európában. Érdemes emlékezni arra, hogy Joan Laporta első elnöki ciklusának első két évében, közel 30 játékos hagyta el az együttest. Ezúttal is valami hasonló átalakulás van kilátásban, többek között ezért is lesz majd érdekes a nyári átigazolási időszak.

***