Kun Agüero két évre aláírt a Barçához – Hivatalos

Sergio ‘Kun’ Agüero átigazolását hétfőn délután bejelentette Barcelona úgy, hogy a játékos bemutatására még az este folyamán sor kerül. Eric García pedig várhatóan kedden lesz a Barcelona játékosa.

Mindkét futballista ingyen jön, lejáró szerződésű futballistaként, ráadásul mindketten a Manchester Citytől érkeznek a Barçához. Az angol klub külön engedélyt adott a játékosoknak, hogy még most, az angliai szerződésük időtartama alatt le tudják zárni az átigazolásokat és így sor kerülhessen magára a bejelentésre és a bemutatásra is.

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Agüero esetében már napok óta ismert volt az a tény, hogy mivel az elmúlt szezonban sok sérülése volt, ezért hétfőn reggel Barcelonában a szokásosnál részletesebb orvosi vizsgálatokat végeztek rajta, hogy minden szempontból alkalmas arra, hogy a legmagasabb szinten játsszon a jövőben is.

A játékosok szerződéseiről azt lehet tudni, hogy mindketten jelentősen engedtek a korábbi fizetési elvárásaikból annak érdekében, hogy Katalóniában kerülhessenek. Agüero esetében már hivatalos, hogy két évre ír alá, a kivásárlási ára pedig 100 millió euró lesz. A klub szándéka ezzel az (is), hogy Messit maradásra győzze, ők ketten pedig együtt hagynák el a Barcelonát két év múlva.

Agüero esetében érdekesség, hogy a Barça TV+ előbb jelentette be, hogy műsorára tűzi Agüero hivatalos bemutatását, minthogy a klub bejelentette volna az átigazolást, de később kijött a hivatalos bejelentés is.