Hivatalos: Emerson 9 millió euróért a Barça játékosa

A Barcelona szerda délelőtt bejelentette Emerson Royal érkezését. Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, a jobbhátvéd egy nyilatkozat keretein belül megerősítette, hogy az előszezont biztosan a katalánoknál kezdi majd meg, az átigazolási ügy végére pedig most került pont. A Barça élt az Emerson kölcsönszerződésében lévő záradékkal, amely lehetővé tették számukra, hogy 9 millió euróért végleg megvásárolják a játékost.

A mindössze 22 esztendős Emerson az elmúlt két idényt a Real Betis együttesénél töltötte kölcsönben, ahol rendre nagyszerű teljesítményt nyújtott. Összesen 79 mérkőzésen lépett pályára a Betisben és ezeken a találkozókon öt gólt szerzett és tíz gólpasszt is kiosztott.

A spanyol bajnokság elmúlt két idényét figyelembe véve azt láthatjuk, hogy Emerson a negyedik legtöbb gólpasszt kiosztó védő a sorozatban (10), csak Jordi Alba (20), Jesus Navas (16) és Kieran Trippier (11) előzi meg őt ebben a tekintetben.

A brazil válogatottban Emerson az U20-as és az U23-as csapatban is megfordult, hazája felnőtt válogatottjában pedig 2019 novemberében debütált egy Dél-Korea elleni barátságos mérkőzésen. A védő jelenleg csak a Copa Americára koncentrál – ugyanis bekerült a brazil válogatott keretébe – így a hivatalos bemutatása még várat magára és egyelőre nem is lehet tudni, hogy pontosan erre mikor kerülhet majd sor.

Emerson a Barcelona harmadik igazolása a nyári átigazolási időszakban Sergio Agüero és Eric García után.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát