Laporta megerősítette: a következő szezonban is Koeman marad a Barça edzője

Ennek az ügy végére is pont került

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a várakozásoknak megfelelően a Barcelona csütörtök este bejelentette, hogy a következő szezonban is Ronald Koeman irányítja majd a csapatot és egy esetleges szerződéshosszabbítás sincsen kizárva.

Ugyanakkor a korábbi sajtóhírek több elemét is cáfolta Joan Laporta elnök, legalábbis bizonyos pontokat árnyalt. Hangsúlyozta, hogy egyelőre csak a következő szezonnal érdemes foglalkozni és egy versenyképes együttest kell összeállítani a nyári átigazolási időszakban – már amennyire lehetséges ez a klub nem túl jó gazdasági helyzetében.

„Az edzővel kitűzött gondolkodási időszak után, amely során elemeztük az elmúlt szezon végét, bejelentem, hogy Koeman szerződését, amely érvényben van, folytatjuk. Elégedettek vagyunk, hogy ezen beszélgetések az álláspontjaink és kritériumaink egységesítéséhez vezettek, mert őszinték és közvetlenek voltak. Koemant nagyon motiváltnak, izgatottnak és rendkívül igényesnek láttam, magas elvárásokkal, ami azt gondolom előrevetíti, hogy bízhatunk abban, hogy egy jó szezon előtt állunk.

Laporta nyilatkozata megerősíti, hogy az elnök nem tudott általa jobbnak tartott utódot találni, és annak ellenére, hogy két hetet kért Koemantól, hogy felmérjék a helyzetet, végül kénytelen volt a holland szakember maradása mellett dönteni.

„A labdarúgással kapcsolatos rész, a Rafa Yustéval és Mateu Alemanyval folytatott beszélgetéseken túl, alapvetően nem a mi dolgunk. A filozófiáról és a mentalitásról szóló dolgok kerültek előtérbe a beszélgetéseink során. Szerettük volna felmérni a vezetőségi tagok által javasolt mentalitást. Egy nagyon reményteljes Koemant láttam, nagy meggyőződéssel. Szükségem volt arra, hogy személyes kapcsolatot alakítsak ki Koemannal, ahogyan Rijkaarddal és Guardiolával is tettem annak idején.”

Laporta azt is bejelentette, hogy Koeman szerződését egyelőre nem hosszabbítják meg és a fizetését sem csökkentik. „Ő már megtette a csapatért szükséges erőfeszítéseket. Tudja, hogy milyen körülmények között vagyunk és segít. Amivel mi foglalkozunk, az a meglévő csapat megerősítése.”

Laporta cáfolta azokat a híreket, miszerint a Barça azért nem menesztette Koemant, mert ez a folyamat a klub gazdasági helyzetére való tekintettel sokba került volna: „Ez nem igaz. Abban az esetben, ha fel akartuk volna számolni a szerződést, megtettük volna. De az elemzés időszakában ez a lehetőség egyáltalán nem merült fel. Ha a Barcelona szerette volna felbontani ezt a szerződést, akkor megtehette volna. Látjuk, hogy Koeman motivált, neki is van egy év tapasztalata, és szerintem megerősödve vág majd ki a következő idénynek. Mindenki úgy látja a történéseket, ahogyan akarja. Én úgy látom, hogy a pohár tele van, és sok erőt és sikert kell kívánunk Koemannak, mert az igazgatótanács megerősítette, hogy marad.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát